Helt okänd men värd 270 miljoner kronor

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Budet på superdoldisen

Foto: AP

Hört talas om Lacina Traore?

Det har i alla fall stenrika Anzi Makhachkala som enligt Traores tränare i ryska Kuban Krasnodar bjudit motsvarande 270 miljoner kronor för 21-åringen.

– De har lagt två bud, säger Cristinel Pojar till Sovetsky Sport.

Lacina Traore föddes i Elfenbenskusten, tog steget via rumänska Cluj och gör nu succé i ryska Premier League-laget Kuban Krasnodar. Under sin debutsäsong har 21-åringen hittat nätet 15 gånger på 28 matcher och nu kan anfallaren bli vinterns dyraste spelare – utan att ens ha landslagsdebuterat.

Storsatsande Anzhi Makhachkala vill att Traore ska bli Samuel Eto'os anfallspartner och de är beredd att betala för det.

”Är inte överraskad”

– Jag är inte överraskad att så många klubbar har ögonen på honom. Som exempel kan jag säga att Anzi Makhachkala redan lagt två bud. Först var de beredda att betala 20 miljoner euro (180 miljoner kronor). Sedan höjde de det till 30 miljoner euro (270 miljoner kronor), säger Kubans tränare Cristinel Pojar till Sovetsky Sport.

Pojar hoppas samtidigt få behålla sin guldklimp i klubben.

– Självklart är det den sportsliga ledningens beslut men jag tror inte att Traore kommer lämna eftersom han har ett fyraårskontrakt med klubben.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.