Bekräftar: Nära PSG för 400 milj

FOTBOLL

Klubben: Är upp till spelaren nu

Foto: Lucas Moura.

Lucas Moura närmar sig Paris Saint-Germain.

Sao Paulo bekräftar nu förhandlingar med den franska klubben.

– Möjligheten finns och det är upp till spelaren nu, säger vicepresidenten Joao Paulo de Jesus Lopes till franska Le 10 Sport.

Som Sportbladet skrev på måndagen uppges Paris Saint-Germain vara överens med Sao Paolo om ett köp av supertalangen Lucas Moura. Den franska klubben ska därmed ha vunnit kampen om 19-åringen i konkurrens med Manchester United och Inter.

Nu bekräftar Sao Paulos vicepresident förhandlingar med PSG.

”Siffrorna är för höga”

– Vi har blivit kontaktade av PSG angående Lucas. Leonardo (PSG:s sportchef) har en väldigt bra relation med Sao Paulo, men ingenting är klart ännu, säger Joao Paulo de Jesus Lopes till Le 10 Sport.

Enligt The Mirror har United bestämt sig för att dra sig ut affären då Lucas Mouras agent kräver motsvarande 63 miljoner kronor utöver de 400 miljoner som ska betalas till Sao Paulo. Även Inters president Massimo Moratti bekräftade på måndagen att de gett upp värvningsförsöken.

– De siffrorna som gäller nu är för höga. Vi lever i en annan verklighet än till exempel Paris Saint-Germain, sade Moratti till Gazzetta dello Sport.

”Kommer inte stå i vägen”

Enligt Sao Paulo är det nu upp till Lucas Moura själv att avgöra om han vill gå till PSG eller stanna i Brasilien.

– Möjligheten finns och det är upp till spelaren nu. Vår policy är att följa spelarens vilja och om han vill gå kommer vi inte att stå i vägen. Men vi måste få ett bud som möter hans värde. Det är en finansiell fråga. Paris Saint-Germain är en storklubb inom europeisk fotboll och om spelarens och klubbens intressen uppfylls kan jag inte se någon anledning till varför en affär inte skulle bli av.

Enligt brasilianska uppgifter betalar PSG omkring 400 miljoner kronor för den brasilianske mittfältaren. Fransmännen har redan spänt musklerna rejält i sommar i och med köpen av Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi och Marco Verratti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1