Messi världens bäste spelare

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog en historisk trippel

Foto: AFP

Fullständigt överlägsen för tredje året i rad.

Lionel Messi vann Ballon d’Or med förkrossande marginal.

Med 48 procent av alla röster fick han mer än dubbelt så mycket poäng som tvåan Cristiano Ronaldo.

Foto: Foto: AFPI centrum Storstjärnor som
Pelé, Wayne Rooney, Lothar Matthäus, Sir Alex Ferguson och Dani Alves flockades runt Lionel Messi efter att han tilldelats Ballon d’Or för tredje året i rad. Det är bara argentinaren och Michel Platini som tilldelats guldbollen tre gånger.

För två och ett halvt år sedan lämnade Cristiano Ronaldo Manchester United och gick till Real Madrid som världens dyraste fotbollsspelare.

Sedan dess har han ett närmast osannolikt målsnitt, 87 mål på 76 ligamatcher, och en självklar status som superstjärna.

Men bäst är han inte, att döma av gårdagens prisutdelning.

”Speciellt för mig”

I går vann nämligen Leo Messi sin tredje raka guldboll som världens främste fotbollsspelare. Argentinaren, som också har fantastiska säsonger bakom sig, var helt överlägsen när världens förbundskaptener, lagkaptener och journalister hade sagt sitt.

– Jag skulle vilja tacka alla som har röstat på mig. Jag vill även tacka min tränare och mina lagkamrater i Barcelona och Argentina, sa Messi

i sitt tacktal.

Tangerar Platini

– Det är ett speciellt pris för mig. Jag vill säga ett stort tack till alla. Jag vill även dela priset med min lagkamrat Xavi (som kom trea i omröstningen). Vi har varit här ihop några gånger, säger argentinaren.

Utmärkelsen delas ut i schweiziska Zürich av den förre stjärnanfallaren Ronaldo, som också tillhör de mest framgångsrika i Guldbollens historia. Men brasilianarens dubbla vinster (1997 och 2002) står sig numera slätt mot Messis tre. Den ende som tangerar 24-åringen är den nuvarande Uefa-presidenten Michel Platini som vann 1983, 84 och 85.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.