United fick straff – trots offside

Publicerad 2012-04-08

Young var offside

Manchester Uniteds Ashley Young var  offside och föll enkelt i straffområdet.

Då blåste domaren straff – och visade ut QPR:s Shaun Derry.

– Det är för mycket som står på spel för att de här felbesluten ska kunna accepteras, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Följ ämnen

Manchester United kan så gott som ha avgjort striden om ligatiteln. Efter segern mot Queen Park Rangers är laget åtta poäng före Manchester City som möter Arsenal i eftermiddag.

Och United fick bästa tänkbara start mot QPR.

Rooney satte straffen

Redan efter 14 minuter fick Shaun Derry rött kort efter att ha fällt Ashley Young i straffområdet. Men räkna med att Lee Masons domslut blir omdiskuterat. Young var offside när han fick bollen och föll dessutom enkelt.

– Det är en filmning som domaren går på, säger Viasats expert Ola Andersson.

”Dubbelt felaktigt”

Sportbladets Erik Niva håller med.

– Där avgjordes matchen och den avgjordes naturligtvis på dubbelt felaktigt sätt. Det är inte en hårfin offside, han är grovt offside. Han är i linje med den assisterande domaren, så man har svårt att förstå hur han ungår att se det, säger han I Viasats studio och fortsätter:

– Det är så tråkigt och sorgligt och negativt för hela fotbollssporten. Det här målet och utvisningen innebär ju med all säkerhet att United vinner matchen. I förlängningen innebär det förmodligen också att United vinner ligan. Det är för mycket som står på spel för att de här felbesluten ska kunna accepteras och tolereras.

Ska överklaga

Wayne Rooney satte straffen säkert och gav United 1-0. I den andra halvleken ökade Paul Scholes på till 2-0 efter att ha klippt till något meter utanför straffområdet.

QPR:s tränaren Mark Hughes meddelade efter matchen att de ska överklaga utvisningen.

– Jag tror att alla ser att han är klart offside. Det var minimal kontakt från Shaun Derry. Killen trillar alldeles för lätt och domaren köpte det, säger han enligt Sky Sports.

Följ ämnen i artikeln