Hamrén: Ska ni hänga någon – så häng mig

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Funderade på att lägga av redan efter första matchen: ”Kände att jag skiter i det här”

Erik Hamréns första mästerskap tog slut innan det knappt hunnit börja.

På lördagen svarade 54-åringen på kritiken och tog på sig det fulla ansvaret för uttåget ur EM.

– Vill ni hänga någon är det jag. Häng mig då, säger Hamrén.

1-2 mot Ukraina följdes upp av en ny tappad ledning och förlust 2-3 mot England. Sveriges EM är därmed över innan hela gruppspelet ens är färdigspelat.

– Självklart har jag tagit beslut jag inte borde, jag måste kunna säga det. Men det känns fel att gå in på de bitarna. Vill ni hänga någon är det jag. Häng mig då. Jag tar ansvaret för det vi gjort, säger Hamrén dagen efter nederlaget.

”Kände att jag skiter i det här”

Förbundskaptenen svarade ärligt på frågorna och avslöjade att han hade tankar på att lämna sin post redan efter förlusten mot Ukraina. Om än ytterst tillfälliga sådana.

– Timmarna efter Ukraina kände jag att jag skiter i det här. Jag kan göra något annat i livet som ger mer. Men när jag träffade spelarna på morgonen ändrades det snabbt. Men jag kände inte så i natt. Då kände jag att vi är på rätt väg dit jag vill att vi ska komma.

Du fortsätter alltså?

– Ja, om det är upp till mig så...

”Det finns hopp”

Hamrén ber nu svenska folket och sin arbetsgivare Svenska fotbollförbundet om tålamod.

– Jag tycker det finns hopp för svensk fotboll även om det kanske tar en stund att få till det som jag önskar. Sedan vet man aldrig om man får chansen att jobba vidare. I Ålborg, som klubbtränare, tog det 3,5 år innan jag fick det som jag önskade. Sedan var vi bäst tre halvår i rad. Våren 2007 tog vi flest poäng och brons, vi var bäst på hösten 2007 och våren 2008. Och vi vann guld. Men det tog 3,5 år. I Rosenborg tog det tio månader för där hade vi lite större resurser. Men på klubbnivå kan du också köpa och förstärka med spelare. Det är lite svårt på landslagsnivå. Det tar tid. Jag hoppas få tid och möjlighet att jobba här också. Jag känner starkt att vi har möjligheten.

Hela presskonferensen med Hamrén - ord för ord.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN