IFK Göteborg

”Jag blev lurad”

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Sobralense vägrade lämna Brasilien efter kontraktsbråket: ”Kanske finns andra intresserade klubbar...”

Sobralense hävdar att han blev lurad när han skrev kontrakt med IFK, han fick inte ut sin sign on-bonus i en klumpsumma. ”De här problemen kanske gör att jag lämnar klubben tidigare än väntat”, säger han.

Daniel Sobralense tycker sig ha blivit lurad när han skrev kontrakt med IFK Göteborg.

Därför vägrade han flyga till Sverige – och hotar med att bråket kan leda till att han lämnar.

– Det finns klubbar som kan betala om Göteborg tycker det är för mycket besvär att ha mig kvar, säger han.

Första september poserade Daniel Sobralense i IFK Göteborgs tröja. Han hade skrivit på för fyra år, med start första januari 2012. Han spelade säsongen ut med Kalmar, spenderade vinterledigheten i Brasilien, men kom inte tillbaka som avtalat den sjätte januari.

En oavsiktlig miss, hävdade klubben. Men så var det inte.

– Jag var arg. Förbannad. Det som hände stressade mig. Det påverkar mig och min familj och jag ville stanna hemma för att hitta en lösning innan jag kom till Sverige, säger Sobralense.

Tolkar hjälpte till

När han skrev på kontraktet i somras hjälpte tolkar till med svenskan. Sobralense accepterade avtalet, men märkte nyligen att det han fick uppläst inte stämmer med verkligheten.

– Det var ett bra kontrakt, på sättet jag förstod det från början. Men det uppstod något missförstånd, jag vet inte om det var IFK Göteborgs eller tolkens fel, säger han.

Är det tolken eller IFK du är arg på?

– Det är en jobbig situation för jag förstod inte vad jag skrev på. Jag blev lurad. När man skriver kontrakt ska man ta hänsyn till spelaren och klubben. Nu blev det inte alls som jag trodde.

Daniel Sobralense är besviken över sign on-bonusen. Han trodde hela miljonbeloppet skulle komma i en klump, men i stället får han en fjärdedel per år under avtalstiden.

”Man blir besviken”

Då får du lika mycket pengar ändå, så vad spelar det för roll?

– Jag hade en plan för vad jag skulle göra med pengarna. Klart man blir besviken när man har planerat noga och försöker skaffa en framtid.

Är det ett hus du skulle bygga?

– Pengarna skulle investeras i min framtid. Jag har ingen lång karriär framför mig längre. Jag är 28 år och måste tänka på min framtid.

Har du pratat med tolkarna igen?

– Nej. Båda har översatt för mig, men ingen gav informationen att jag inte skulle få hela bonusen på en gång. Nu är det ord mot ord, men jag vet inte var tolkarna finns längre.

Har du pratat ut med Göteborg än?

– Litegrann med Håkan Mild (sportchef), men inte mycket. De här problemen kanske gör att jag lämnar klubben tidigare än väntat. Det finns kanske andra klubbar som är intresserade av min signatur.

”Vill vinna titlar”

Hur går det ihop med ditt fyraårskontrakt?

– Jag ska inte riva det, men det finns klubbar som kan betala om Göteborg vill göra sig av med mig. Om de tycker det är för mycket besvär att ha mig kvar. Men jag hoppas inte det behöver bli så.

Överväger du att gå till domstol?

– Nejnej, det handlar inte om det. Vi är personer, vi måste sitta ner och prata.

Du flög till Sverige efter fem extra dygn i Brasilien. Vad hade hänt för att du skulle avbryta protesten?

– Inget stort. Just nu är kontraktet som det alltid har varit. Men jag vill gärna må bra och träna och spela fotboll. Jag vill utvecklas och vinna titlar med min klubb.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg