”Man kollar om de vill förstärka på ens position”

FOTBOLL

Efter flyttryktena – Jonas Olsson talar ut om silly season-känslorna

Det talades om Tottenham och det talades om West Ham.

Men Jonas Olsson verkar stanna i West Bromwich.

– Det är en viss turbulens innan transferfönstret stänger. Då infinner sig ett lugn som inte finns innan dess, säger han.

Jonas Olsson har slagit sig in som en gjuten klippa i West Bromwich. 29-åringen startade i 33 matcher och synkas nu ihop med Andreas Granqvist som svenska landslagets nya mittbackspar.

Framgången har inte gått obemärkt förbi. I början av sommaren ryktades han till flera klubbar. Allt från Galatasaray till Tottenham, men framför allt West Ham.

I en intervju med Viasat berättar Olsson om känslorna som rör sig i huvudet under silly season.

”Ingen indikation på att han lämnar oss”

– Man läser tidningar, ser på tv och spekulerar lite själv. Man kanske kollar om de vill förstärka på ens egen position. Klart det är svårt att skärma sig från det.

The Sun skrev nyligen att West Bromwich och Olsson förhandlar om ett nytt kontrakt.

– Vi har inte fått någon indikation på att Jonas kommer lämna oss. Över sommaren har han arbetat bra, spelat matcher och varit hundra procent hängiven, sa managern Steve Clarke enligt tidningen.

Fortsätter som spelande expert

Parallellt med karriären i England kommer han att fortsätta arbeta för Viasat, som spelande expert.

– Jonas har en mycket stark position i West Brom och är numera bofast i det svenska landslaget. Han ger våra tittare färska uppdateringar om världens bästa fotbollsspelare varje vecka. Det är riktigt kul att han med en sådan entusiasm vill fortsätta samarbetet som spelande expert, säger Per Nunstedt, Viasat Fotbolls kanalchef.

ARTIKELN HANDLAR OM