”Prata med fötterna i stället för munnen”

FOTBOLL

Zlatan försvarade Hamrén

Både Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz har nyligen uttryckt sin besvikelse över att inte bli uttagna i landslaget.

Enligt Zlatan borde bortvalda spelare lägga mer energi på spelet.

– Prata med dina fötter i stället för munnen, säger han.

Återbuden till träningslandskampen mot Brasilien var många – förhoppningarna från de som hoppades på ett samtal från förbundskapten Erik Hamrén troligen ännu fler.

Malmöanfallaren Mathias Ranégie uttryckte sitt missnöje över att inte ha kallats in och har valt att ge upp "blågult" för tillfället.

– Han behöver inte ringa in mig till januariturnén. Det kan jag säga redan nu, sa han till Sportbladet i måndags.

Sedan berättade Jimmy Durmaz, numera i Genclerbirligi, att han förstod sin förre lagkamrat och kände delvis likadant.

– Jag tycker att jag borde ha fått chansen, sa han.

”Han vet bäst”

I en intervju med TV4 i går fick landslagets storstjärna, Zlatan Ibrahimovic, frågan vad han tycker att man ska kräva av dem som vill vara med.

– Jag förstår att alla vill in men jag tror att man ska visa det på plan. Prata med dina fötter i stället för munnen, säger han och fortsätter:

– Om du pratar med munnen blir det upp till bevis, du lägger större press på dig själv. Gör det bra först och prata sen.

Anfallsstjärnan frågade TV4:s Patrick Ekwall "vem tänker du på?" vid upprepade tillfällen men fick som svar "ingen speciell". Att Ekwall syftade på Ranégie och Durmaz är inte helt osannolikt.

Zlatan visade dock sitt tydliga stöd till Erik Hamrén.

– Det är klart alla vill in i landslaget, det är en stor ära att vara här och då tillhör man de bästa i sitt eget land. Men det finns bara en förbundskapten och han vet bäst vem han vill ha.