”Vi använde van Persie för lite”

FOTBOLL

Sir Alex missnöjd med Uniteds anfallsspel

Det mesta i förhandssnacket handlade om Robin van Persie, 29.

Men när holländaren väl byttes in med 25 minuter kvar av matchen hade han svårt att komma i bra lägen framför mål.

– Vi använde honom inte tillräckligt mycket, sa Alex Ferguson efter matchen.

Robin van Persie, som värvades till Manchester United förra veckan i sommarens mest omtalade transfer, fick börja matchen på bänken.

Det blev inte holländarens afton.

När han byttes in med cirka 25 minuter kvar hade en hårfager (nåja) publikfavorit i hemmalaget redan stulit showen.

Marouane Fellaini var planens bästa spelare när Everton vann mot Manchester United i premiären (1–0).

Och Alex Ferguson var efter matchen inte alls nöjd med hur United spelade anfallsfotboll sedan nyförvärvet ifrån Arsenal bytts in.

– Vi spelade runt Robin för mycket. Vi visade inte tillräcklig penetration och med Robin i ditt lag vill du använda hans förmåga mot mittbackar, det är situationer han är väldigt bra på. Men vi använde honom inte tillräckligt mycket, sa Ferguson enligt Daily Mail.

Ribbträff

I andra halvlek började Everton starkt. Marouane Fellaini nickade ned bollen till Leon Osman som dundrade bollen i ribban.

Fellaini bröt sedan dödläget själv istället. På en hörna i den 57:e minuten nådde han högre än Michael Carrick och nickade in segermålet.

– Fint mål, fint inlägg, säger Fellaini till Sky på haltande engelska. Självklart är det en bra start.

United-tränaren, som fick klara sig utan skadade Rio Ferdinand, ville inte kritisera sitt försvar där Michael Carrick klivit ner som mittback.

– Det är ett problem men vi hanterade det bra, jag tycker inte att du kan kritisera deras insats. Det var bara svårt att hantera honom (Fellaini) när de skickade upp långbollar till honom. Michael gjorde det bra. Han var bra på bollen och gjorde bra ifrån sig, det gjorde alla.

Everton fick i och med segern en kanonstart på sin säsong medan United nu får rikta in sig på revansch mot Fulham i helgen.

– Jag kritiserar inte laget, de jobbade bra och spelade en del bra fotboll. Det är svårt här, du har publiken som påverkar domaren hela tiden och det gör det svårt, sa Ferguson.

ARTIKELN HANDLAR OM