Anders Grönhagen tar över som sportchef

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården förändrar organisationen efter avhoppen

1 av 4 | Foto: Bildbyrån
Anders Grönhagen tf sportchef i Djurgården.

Djurgården möblerar om efter Magnus Pehrssons och Tommy Jacobssons avhopp.

In träder Anders Grönhagen, 59, som ny sportchef.

– Det har varit lite kaos i föreningen, säger Grönhagen till Sportbladet.

Frågorna har varit många i Djurgården efter den senaste tidens turbulens, inte minst om hur klubben ska ersätta managern Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobson, som båda lämnat sina uppdrag efter hoten mot Pehrsson.

Under eftermiddagen meddelades spelartruppen om de sportsliga förändringarna i ledarstaben på ett möte med nytillsatta tränaren Anders Johansson.

Det blir Dif-ikonen Anders Grönhagen som tar över stora delar av den förre managern Magnus Pehrssons roll, då han går in i en ny position som tillförordnade sportchef.

– Det har varit lite kaos i föreningen sedan Magnus och Tommy lämnade. Det är två tungviktigare som försvinner på en gång, säger Grönhagen.

Var det självklart för dig att hoppa på?

– Ja, jag har den största känslan för Djurgården. Jag har varit här i tolv år, åtta och ett halvt år som spelare, tre år som tränare och ett år som sportchef. Och så hoppade jag in när Kjelle (Jonevret) lämnade oss.

– Jag är prestigelös, jag har spelat fotboll hela mitt liv och känner lojalitet för Djurgården. Jag kommer att driva frågor som jag brinner för.

Du blir tillförordnad sportchef. Är det en lösning på lång sikt?

– Du, jag har varit tillförordnad sportchef i tre och en halv timme, så du kan inte begära att jag ska säga något mer. (skratt)

Lång historia i Dif

Grönhagen sitter som styrelseledamot i Dif men sadlar nu om till sportchef för både A-laget och U21-laget.

Det är Djurgården styrelse som fattat beslutet:

"Kortsiktigt handlar det om att ge stöd och hjälp till tränarna Anders Johansson och Martin Sundgren samt för chefsscout Khaled El-Ahmad, och att titta på hur sporten ska organiseras långsiktigt", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Anders Grönhagen har en lång historia i blåränderna. Mellan 1976 och 1983 var han spelare i klubben och mellan 1994 och 1996 tog han över som klubbens tränare. Han gjorde även ett kort inhopp som coach när Kjell Jonevret avgick som tränare för klubben 2006.

”Vi fullföljer det”

De tidigare assisterande tränarna Anders Johansson och Martin Sundgren kommer att coacha laget i fortsättningen, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Johansson har tidigare sagt att han inte ville ta över som tränare i Djurgården.

– Vi fullföljer det här så länge styrelsen vill att vi ska göra det. Jag tycker fortfarande det är tråkigt med Magnus. Han involverade oss tidigt och vi har jobbat tillsammans och på det sättet kändes det otroligt tungt, säger Johansson till Sportbladet.

– Jag hade inga ambitioner att vara huvudtränare här. Vi har varit tränare hela tiden, vi har varit otroligt involverade. Så på det sättet har vi känt oss delaktiga i det och att stå på träningsplanen är inget nytt. Däremot känns det tomt utan Magnus.

Har du pratat med honom?

– Ja, väldigt kort bara. Jag har lämnat honom i fred, vi ska höras när det finns möjlighet och när han känner att det är läge.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN