Så ska Zlatan lockas tillbaka av Juventus

avJennifer Wegerup

Italienska uppgifter i dag: Drömhus Bonus Lyxliv Ledarroll

1 av 3 | Foto: AP
Ibrahimovic spelade i Juventus 2004–2006.

Fyraårskontrakt, specialbonus och flera andra förmåner.

Så ska Juventus locka tillbaka Zlatan.

Klubbens ledning uppges ha börjat fundera på hur man ska ha kunna värva ”Ibra”.

Ett första tecken på att Zlatan vill bort.

Så tolkas i Turin ”Ibras” uttalande i helgen, om att PSG-supportrarnas höga krav är lustiga ”med tanke på att de inte hade något alls innan”.

– När Ibrahimovic börjar göra den här typen av utspel mot fans och folk i egna leden, då vet man att han vill bort. Det har man sett förr, säger en kontakt i Turin och tillägger:

– Juves ledning har hört vad Zlatan sa och man kan inte direkt säga att de inte gillade det.

Gör kalkyl

Enligt flera samstämmiga uppgifter har Juventus börjat fila på en ekonomisk kalkyl för hur man skulle kunna köpa Zlatan och ha råd med hans lön.

Enligt uppgifter till Gazzetta dello Sport i dag, som Sportbladet fått ta del av, kan man tänka sig flera olika upplägg.

Ett fyraårskontrakt, där Zlatan avslutar karriären i Juventus, och en specialbonus, ska vara några av de detaljer som nämnts bakom slutna dörrar.

WEGERUP: Tro mig - det här är inte bara rök...
 

En annan källa säger att tränaren Antonio Conte mycket gärna vill ha Zlatan.

– Conte vill ha precis den typen av spelare och ledartyp och som dessutom redan kan italienska och känner och älskar landet och som kan Juve som klubb, säger källan.

Pavel Nedved, som Zlatan spelade med i Juventus, sägs också vara angelägen om att återfå den svenske anfallsstjärnan. Nedved är med i Juves styrelse.

– Han kan visa Ibrahimovic möjligheterna till en karriär inom klubben efter att han slutat spela, säger en Juve-kontakt och fortsätter:

– Man kommer också att försöka locka med livs- stilen, drömhus med stora tomter precis utanför Turin, i den stil just Nedved och många av stjärnorna har. Det vore perfekt för Ibra och hans familj.

Ibra-feber på forum

Utåt kommer dock Juventus att ligga lågt.

– Det tror jag är klokt, säger Juventus-chefen på Gazzetta dello Sport, Mirko Graziano och fortsätter:

– Allt för att inte skapa för mycket förväntningar. Här på italienska Juve-forum råder redan en del Ibra-feber. Många verkar beredda att glömma att han stack och vill se honom tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM