Nu granskar IFK sin egen sponsor

FOTBOLL

”Måste gå till botten med detta”

Prioritet Finans har i ett krismöte med IFK Göteborg förnekat att alla anklagelser om brottsliga kopplingar.

Nu väljer klubben att själva inleda en egen granskning av stjärnsponsorn.

– Under vårt möte med Prioritet Finans tillbakavisades alla påståenden och anklagelser. Trots detta måste vi gå till botten med detta, innan vi kan vara trygga i vår relation, säger ordföranden Kent Olsson i ett pressmeddelande.

Efter Uppdrag Gransknings program med anklagelser om kriminella kopplingar till IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans höll klubben ett intern krismöte på onsdagskvällen. På torsdagen kallade IFK sedan sponsorn till ett möte.

”En rad obesvarade frågor”

– För oss inom IFK Göteborg är det oerhört viktigt att våra sponsorer stöttar oss ekonomiskt samt att de hjälper oss att bygga vårt varumärke. Allt detta för att vi ska kunna erbjuda bra och underhållande kvalitetsfotboll till vår publik. Efter Uppdrag Gransknings reportage finns en rad obesvarade frågor, som på sikt kan skada IFK Göteborg. Alltså tvärtemot vad ett bra sponsorskap ska syfta till. Därför måste vi ta påståendena på allvar och allt måste noga redovisas, säger Kent Olsson, ordförande i IFK Göteborg, i ett pressmeddelande.

”Krav att bringa klarhet”

IFK Göteborg kommer nu att själva inleda en granskning mot Prioritet Finand.

– Under vårt möte med Prioritet Finans tillbakavisades alla påståenden och anklagelser. Trots detta måste vi gå till botten med detta, innan vi kan vara trygga i vår relation. Prioritet Finans har därför erbjudit IFK Göteborg att utse en oberoende granskningsman, säger Kent Olsson.

– Det erbjudandet ligger helt i linje med IFK Göteborgs krav för att bringa klarhet i frågan. IFK Göteborg kommer nu fastställa kriterierna för en sådan granskning.

ARTIKELN HANDLAR OM