Cesc ifrågasätter Wengers strategi

avTorbjörn Ek

FOTBOLL

Fábregas: ”Här finns ett beslut som måste tas”

LONDON. Cesc Fàbregas är tveksam till managern Wengers strategi för klubben.

Inför London-derbyt i kväll hävdar han att Wenger skulle ha fått sparken om han tränat i Spanien.

Foto: scanpix
Fábregas och Wenger.

Arsene Wenger väckte uppmärksamhet för tio dagar sedan när han sa att han gärna kom tvåa i Premier League de kommande 20 åren och värdesatte stabila prestationer före pokaler.

”Här är det annorlunda”

Nu går Arsenals lagkapten till attack mot sin manager och hävdar att den inställningen skulle ha gett Wenger sparken för flera år sedan om han varit manager i Spanien.

– Om man sa till Guardiola, Mourinho eller Unai Emery att det skulle gå tre år utan att de vann några pokaler skulle det vara självklart att de inte blev kvar, säger Fábregas enligt Times.

– Här är det annorlunda, managern är intelligent och man värdesätter andra saker. Som att alltid hålla sig kvar i Premier League, att tävla till slutet, att ha unga spelare, ekonomisk stabilitet.

Har tröttnat

Nu tycks 23-åringen ha tröttnat på sin managers inställning till spelet.

– Det kommer en punkt när man måste bestämma sig, vill man vinna något eller inte? Från 2007 började jag säga ”vi vinner inte, men vi spelar väldigt bra”, men efter ett tag inser man att det inte fungerar. Här finns ett beslut som måste tas: att gå ut och vinna, eller utveckla nya spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM