”Real Madrid ett lag utan personlighet”

FOTBOLL

Gamle hjälten totalsågar
José Mourinhos taktik

BARCELONA. Kritiken mot José Mourinhos taktik i lördagens Clásico hårdnar.

Först ut var Barça-legendaren Johan Cruijff. Nu instämmer Real Madrids dito Alfredo Di Stéfano.

"Real Madrid uppträdde som ett lag utan personlighet" skriver di Stéfano i Marca.

Ett givet inslag dagarna kring ett Clásico är de gamla rävarnas åsikter. I måndagens upplaga av tidningen El Periódico de Catalunya gick Johan Cruijff till hårt angrepp på Real Madrids sätt att genomföra matchen mot Barcelona taktiskt och anklagade José Mourinho för att inte vara någon fotbollstränare alls.

Mer överraskande för Real Madrids supportrar var att klubblegendaren Alfredo Di Stéfano stämmer in i kritiken.

I dagens upplaga av sporttidningen Marca skriver den gamle hjälten, som kom till klubben från Argentina på 1950-talet, att han inte alls gillade vad han såg Mourinhos gäng bjuda på.

”Barça var som ett lejon”

"Det var ett lag utan personlighet. Den här matchen skulle visa vilket det bästa sättet att möta Barcelona nästa gång är och det är tydligt att det inte är att spela på kontring" skriver Di Stéfano, som dock är full av beundran inför katalanernas sätt att genomföra matchen.

"De är brijlanta. Jag avgudar deras sätt att dominera matchen. Deras fotboll ser man inte på med ögonen, utan med själen. De behandlar bollen med respekt, med vördnad, det är som att de smeker den. Barça var som ett lejon, Real Madrid som en råtta" skriver Di Stéfano.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga