”Hur tänker en spelare som blir halshuggen?

FOTBOLL

Segerviss Hamrén välkomnar petade backarna tillbaka

Behrang Safari och Oscar Wendt saknades när svenska landslaget samlades för EM-kval på måndagen.

Trots de hårda petningarna välkomnar förbundskapten Erik Hamrén duon tillbaka i framtiden.

– Tar du ut en spelare som blev halshuggen efter sin senaste landskamp och sedan inte får några matcher i klubblaget. Hur tänker han inför landslaget nästa gång då, säger Hamrén om petningarna.

Som vanligt på senare tid handlade mycket om ytterbacksplatserna när landslaget samlades för EM-kvalets avgörande. Hamrén petade Oscar Wendt och Behrang Safari till den sista kvalsamlingen efter duons misslyckanden i tidigare samlingarna.

Nu förklarar förbundskaptenen att petningarna handlade om speltid och till viss del även psyke.

– Tar du ut en spelare som blev halshuggen efter sin senaste landskamp och sedan inte får några matcher i klubblaget. Hur tänker han inför landslaget nästa gång då? Du behöver matcher i klubblaget för att bygga upp dig. Det positiva med Behrang och Oscar är att de nu börjat få speltid. Jag tror de har möjligheten att nå den nivån jag önskar men eftersom de inte fick speltid tog jag inte ut dem, säger Hamrén.

– Det blev olyckligt. Två spelare jag valt att satsa på bytte klubb och bägge två hamnade utanför planen.

”Får ta en annan väg”

Sverige ställs på fredag mot Finland och sedan väntar Holland i kvalets sista match nästa tisdag. Två ödesmatcher Hamrén inte var beredd på.

– I min värld skulle vi slå Ungern (förlust 1-2) och San Marino (seger 5-0). För mig var vi klara för EM efter Finlands-matchen. Så jag har gått och tänkt hela tiden att vi ska fira och ha det bra på planet hem från Finland. Nu blev det inte så utan vi får ta en annan väg. De andra två vägarna som bästa tvåa och playoff är fortfarande öppna.

Trots förlusten mot Ungern är 54-åringen segerviss inför avgörandet.

– I min tanke vinner vi mot Finland och i min tanke slår vi Holland. Jag fokuserar på möjligheter.

Hamrén hymlar samtidigt inte med att pressen är på ”blågult”.

– Skulle vi ta oss till Em är det halleluja. Skulle vi inte lyckas förväntar jag mig kritik. Det är mycket svart och vitt. Resultaten styr hur vi upplevs av er, supportrar och hur vi själva påverkas givetvis. Så här långt tycker jag att vi gjort det bra förutom första halvlek mot Ungern som jag är missnöjd med.

ARTIKELN HANDLAR OM