Håkan Mild läxade upp Stålhammar

FOTBOLL

Sportchefen: ”Jag var arg”

Foto: Domare Stålhammars beslut att visa ut Kalle Svensson rörde upp känslorna hos hemmalaget.

GÖTEBORG. Matchen var intensiv i 90 minuter. Efteråt fortsatte dramatiken.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild läxade upp domarna i spelargången. Tränaren Jonas Olsson sågade dem på presskonferensen.

– Man måste få vara ärlig. Jag sa till Stålhammar att det var för dåligt, säger Mild.

Åsikterna om vad som egentligen hände i Gamla Ullevis spelargång direkt efter slutsignalen går isär.

När media frågade Daniel Stålhammar om de olika händelserna i matchen antydde domaren de heta diskussionerna som uppstod efteråt.

– Vi har precis haft en genomgång och inte hunnit samla ihop allting, säger han.

”Jag var arg”

Enligt ögonvittnen talade Håkan Mild mycket tydligt med ord och kroppsspråk om för domarteamet vad han tyckte om insatsen.

– Det hände inget. Det var en diskussion om de två felaktiga bedömningarna. Man måste få vara ärlig. Jag sa till Stålhammar att han inte varit tillräckligt bra, säger Mild.

Och till fjärdedomaren?

– Jag sa det till honom också.

– Jag var arg, men väldigt upprörd var jag inte, säger Mild.

Jonas Olsson gav sin syn på Kalle Svenssons två gula kort på den efterföljande presskonferensen:

– För mig är korten helt ofattbara. Domarna är totalt övertaggade. Svensk fotboll kan inte sluta med att vi tar bort kampmomentet och spelar på konstgräs allihop, säger han..

”Respekten saknas”

De hårda orden från ledarna i IFK Göteborg fick i sin tur domarbasen Bosse Karlsson att reagera.

– Fotboll innehåller mycket känslor och frustration över förluster. Men vi brukar tala om respekt, konsten att kunna förlora. Jag tycker att respekten saknades i det här läget.

– Det är inte till nytta för någon att det ska börja här så här. Sådana här uttalanden efter match skapar dålig miljö till nästa match, säger Karlsson.

Samtidigt är Karlsson medansvarig till att Stålhammar agerade som han gjorde. De svenska domarna har fått nya instruktioner inför säsongen.

Hinner du tänka att det är hans andra kort?

– Ja, men vi har sagt till oss själva att inte fundera så mycket över konsekvenserna att det är en andra varning, då blir det fel. Alla säger ju att det ska vara lika enkelt att få ett första kort som ett andra, då kan det naturligtvis bli på det här sättet, säger Daniel Stålhammar.

ARTIKELN HANDLAR OM