Klopp om lottningen: ”Inte där för sightseeing”

FOTBOLL

Liverpool ställs mot Roma när Champions League går in i semifinalsrundan.

Trots att klubben lyckades ducka giganterna Real Madrid och Bayern München vågar inte Jürgen Klopp ta ut en seger i förskott.

– Om någon tror att det här är den enklaste lottningen så kan jag inte hjälpa den personen, de såg uppenbarligen inte matcherna mot Barcelona, säger han.

Liverpool stod för en mäktig seger i dubbelmötet mot Manchester City i Champions League. 3–0 på Anfield följdes upp av en 2–1-seger på bortaplan.

I dagens semifinallottning visade det sig att Liverpool får möta Roma – som vände och vann mot Barcelona i kvartsfinalen.

Lagets tyska tränare Jürgen Klopp säger att han varken är nöjd eller missnöjd med lottningen.

– Jag visste att jag skulle behöva kommentera detta, men jag får erkänna att jag inte tänkte ”Tack Gud, inte Bayern, tack Gud, inte Real Madrid, yippie Roma” eller tvärtom. Det är bara en lottning och jag vet att det är spännande. Men oavsett motstånd hade jag sagt att vi har en chans, säger Klopp under en presskonferens.

– Om någon tror att det här är den enklaste lottningen så kan jag inte hjälpa den personen, de såg uppenbarligen inte matcherna mot Barcelona.

”Aldrig varit i Rom förut”

Liverpool inleder dubbelmötet mot Roma på hemmaplan, 24 april. Returen spelas på Olympiastadion den 2 maj. Just bortamötet är någonting som Klopp ser fram emot.

– Jag har aldrig varit i Rom förut, så det blir helt nytt för mig. Jag har spelat mot Bayern ett par gånger så klart, och jag har stött på Real Madrid ganska ofta. Men jag har aldrig spelat i Rom. Det är en vacker stad, men vi är inte där för sightseeing, säger tysken.

Mötet mot Roma kommer även att bli speciellt för Liverpools egyptier Mohamed Salah, som representerade klubben 2015–2017.

– Givetvis blir det spännande för Mo. Oavsett var vi är i världen är folk intresserade av honom, men det kan bli galet när vi kommer till Rom. Jag är säker på att han kan hantera det, säger Jürgen Klopp.