Danielsson: ”AIK borta är en otroligt svår uppgift”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Han är nyförvärvet tillika mittbacken som toppar Djurgårdens interna skytteliga.

Sportbladet har pratat med Marcus Danielsson om dagsformen, konkurrensen i laget och det kommande matchschemat.

– Det går inte längre att kliva ner på träningarna och spela på 90 procent för då spelar du inte nästkommande match säger Danielsson till Sportbladet.

Marcus Danielsson kom till Djurgården inför säsongen 2018.

28-åringen lämnade då Gif Sundsvall och skrev på ett treårskontrakt och inledningen i sin nya klubb har börjat succéartat – mittbacken har noterats för Djurgårdens samtliga två mål i allsvenskan.

Du gjorde fem mål i fjol med Sundsvall och du är redan uppe i två mål, hur ser du på din form?

– Det känns bra de två matcherna jag spelat från start i allsvenskan och det känns som att jag visat vad jag kan vilket är kul. Jag har redan gjort två spelmål denna säsong och i fjol gjorde jag fem mål totalt där tre mål kom på straffar så jag har ju redan fyllt spelmålkvoten haha. Men jag hoppas att jag kan komma till mer lägen och hjälpa laget framåt med ytterligare mål.

Stenhårt på träningar

Ni har hittills stått för en bra defensiv. Hur ser du på konkurrensen i laget?

– Jag ser det som en otrolig styrka. Ska vi vara med och slåss i toppen av allsvenskan och samtidigt vara med ute i Europa behöver vi en bred trupp och för mig triggar det bara att jobba stenhård på varje träning för att få spela. Det går inte att spela på 90 procent på träningarna för då spelar du inte nästkommande match.

Du fick spela 15 minuter i cupmötet mot AIK. Hur var det att få göra debut i sitt första stockholmsderbyt?

– Det var helt fantastiskt att få göra tävlingsdebut för Djurgården och det var otroligt kul att få vinna. Den känslan när vi fick fira med våra fans det var något speciellt och förhoppningsvis får vi göra det på söndag.

På söndag möter ni AIK igen. Hur går känslorna inför matchen?

– Det kommer bli jätte tufft. AIK borta är en otroligt svår uppgift så det gäller att vi gör det vi gjorde senast vi mötte dem. Vi kommer behöva jobba stenhårt på varje position och täcka deras spelytor defensivt och utnyttja våra ytor framåt.

Tufft schema

Ni har ett tufft schema framöver där ni möter Malmö tre gånger och derby mot Hammarby. Hur förbereder ni er inför den kommande månaden?

– Vi vet att det är ett tufft schema som kommer med många matcher tätt inpå men det är just därför det är så pass viktigt att vi ändå har en så stark trupp. Vi kommer troligtvis börja gå runt på lite spelare för att kunna hålla alla spelare fräscha och få ut maximalt ur varje match.

Ni lyckades bara kryssa hemma mot Trelleborg. Vad var det som inte fanns där för att ta tre poäng?

– Vi hade lite svårt att driva upp tempot i det offensiva spelet tycker jag. Det gick lite väl långsamt och Trelleborg läts ligga ganska tryggt i sina positioner och behövde inte flytta på sig. Det positiva vi kan ta med oss från den matchen är att vi återigen ändå stod rätt defensivt och jag tycker att vi hade en bra forcering där i slutet som gjorde att vi kunde skapa ett par chanser där vi kanske borde avgjort.

På söndag 15.00 spelar Djurgården borta mot AIK på Friends Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM