Utspelet mot Mourinho: ”Har inte fört United framåt på något sätt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP

FOTBOLL

José Mourinho har fått hård kritik under säsongen.

Nu kommer en ny känga – från Bayern München-presidenten Uli Hoeness.

– Han har inte fört United framåt överhuvudtaget, säger Hoeness enligt Süddeutsche Zeitung.

José Mourinho, 55, har fått mycket kritik under säsongen.

Trots att portugisen fört Manchester United till final i FA-cupen och att laget mer eller mindre kan säkra andraplatsen i Premier League i kväll (fredag), har han fått kritik inte minst för Uniteds sätt att spela.

”Kan inte ha en superstjärna...”

– United spelar som skit. Han dödar fotbollen, dundrade Bryan Roy, tidigare landslagsspelare för Nederländerna, tidigare i våras.

Nu riktas en ny känga mot Mourinho.

Och den här gången kommer kritiken från Tyskland – från Bundesligajätten Bayern Münchens president Uli Hoeness, 66.

I en intervju med Süddeutsche Zeitung pratar Hoeness om vikten av ett fungerande ledarskap och samarbete mellan tränare och spelare och kommer själv in på ämnet Mourinho.

– Man måste se till att man inte har en superstjärna som tränare, utan någon som integreras med gruppen, säger Hoeness enligt tidningen, och fortsätter:

– För att ta ett exempel: José Mourinho i Manchester United är en superstjärna. Men han har inte fört klubben framåt överhuvudtaget. Allt handlar alltid bara om honom.

”Finns bara en lösning”

Hoeness berättar att ett fungerande samarbete inom ledarstaben alltid har varit ”högsta prioritet” i Bayern München. Han tar upp Carlo Ancelotti (som fick sparken från klubben i september) som exempel.

– Alla jobbade parallellt, inte med varandra. Vi försökte prata ihop oss, men det fungerade ändå inte. Och då kan det bara finnas en lösning: Att tränaren får gå. Man pratade inte med varandra, bara om varandra. Det funkar inte i det långa loppet, säger Hoeness.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.