”Jag blir public enemy number one”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bojan Djordjic fortsätter att skapa rubriker

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Bojan Djordjic har börjat skapa rubriker även för sitt fotbollsspel.

Bäste AIK:are senast, i förlustmatchen mot IFK Göteborg.

–?Vi måste vinna mot Djurgården. Matchen är extremt viktig och vi ska ha tre poäng, säger Bojan inför derbyt.

Bojan Djordjic skapar rubriker med både sitt spel och sin mun.
Foto: Bildbyrån
Bojan Djordjic skapar rubriker med både sitt spel och sin mun.

AIK har fått en knackig start på årets allsvenska men i senaste matchen lossnade det i alla fall spelmässigt för en av lagets största­ stjärnor.

–?Det är kul att folk ser att jag kan slå en passning på två meter och inte bara har långa meningar, säger Bojan Djordjic, 26.

Kvällens derby mot Djurgården beskriver Bojan som extremt viktigt, och trots det pressade läget och 0–2-förlusten mot IFK Göteborg är han positiv.

–?Förut sa ni att vi inte skapade så mycket­ chanser. Mot svenska mästarna skapade vi tillräckligt mycket för att gå därifrån med tre poäng.

Att det ändå blev förlust skyller han på lagets försvarsspel.

”Jag försöker vara ärlig”

–?Man kan inte ge bort två mål på den här nivån.

Bojan hade själv chansen att spräcka sin allsvenska målnolla när han i första halvlek kom helt fri med Blåvittmålvakten Kim Christensen.

–?Men han tog skottet med okbenet, suckar Bojan.

Trots att Bojan haft skadeproblem och inte spelat så mycket har han ändå skapat stora rubriker, bland annat då han inte ville kritisera de fans som kastade föremål under derbyt mot Hammarby. Dagen efter utryckte han sig lite­ mer diplomatiskt, men ville inte ångra sina uttalanden.

–?Jag kanske borde korta ner mina ­meningar då och då. Men jag försöker vara ärlig och ibland blir det misstolkningar. Jag blir public enemy number one men det är inga problem för mig att hantera.

Vad menar du med det?

–?När man är rakt på sak lämnar man utrymme för att folk ska vrida och vända på saker man ­säger. Men det är inget jag tänker på. Jag har kommit hem för att spela fotboll. Men jag försöker bjuda på mig själv också. Så mycket det nu går.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.