Publicerad:
Uppdaterad:

AIK:s sportchef: Vår trupp är för stor

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu måste AIK sälja

Foto: Daniel Tjernström kan försvinna, Jorge Anchen har redan lämnat, Daniel Örlund uppvaktas från Norge och Mats Rubarth har redan släppts.

Fem namn kommer in.

Lika många kan försvinna.

Nu bygger AIK nytt.

– Balans är vårat nyckelord, säger tf sportchefen Björn Wesström till sportbladet.se.

I dag presenterade AIK fem nya spelare på ett enda bräde. Pontus Engblom, 17, var visserligen klar sedan tidigare, men tillsammans med Jos Hooiveld, 25, Martin Kayongo-Mutumba, 23, Mikael Thorstensson, 23, Daniel Gustavsson, 18, presenterades han i dag som en i kvintetten som ska spela i AIK nästa säsong. För det är som AIK-spelare de är värvade även om någon säkerligen kan dyka upp i samarbetsklubben Väsby United under året.

Spetsa truppen

Fem nya spelare innebär att AIK:s trupp breddas rejält. Nu börjar arbetet med att spetsa den och Björn Wesström bekräftar för sportbladet.se att spelare kommer att försvinna.

– Ja, det är ju inte särskilt otroligt om man tänker på hur truppen ser ut nu. Jag vet inte exakt hur många vi har, men det är väl 24, 25 spelare och det är kanske lite väl stort med tanke på vilken budget vi rör oss med, säger han.

En spelare har redan försvunnit. Mats Rubarths kontrakt förlängdes inte och under säsongen har flera spelare lämnat AIK. Men nu handlar det om kontraktsbundnda spelare.

– Vi har inte fått något bud på någon av våra spelare. Men vi kan ju inte göra något innan transferfönstret öppnar i januari och sedan har vi hela januari, februari och mars på oss, säger Wesström.

Vill ni föryngra truppen?

– Balans är vårat nyckelord. Balans i ålder, egenskaper och personligheter.

Har ni meddelat några spelare att de kommer att säljas?

– Nej, det har vi inte gjort.

Flera kan försvinna

Vilka spelare som kommer att försvinna vill Wesström inte säga något om, men Jorge Anchén blir inte kvar och norska klubbar rycker i målvakten Daniel Örlund. Örebro SK har ögonen på veteranen Daniel Tjernström och såväl Patrik Bojent som Miran Burgic har haft en tung säsong. Den sistnämnde talade ut om sin situation nyligen i en intervju med en slovensk tidning där han tvivlade om en fortsättning i AIK.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: