Marcus Berg drömmer om VM 2010

FOTBOLL

Skyttekungen åter i landslaget

Marcus Berg är på väg att slå sig in i landslaget på allvar. Han är en av fyra anfallare som tagits ut till VM-kvalmatcherna mot Albanien och Ungern.

– Det ska bli jäkligt kul, säger han till sportbladet.se.

Han missade EM, men allt talar nu för att Marcus Berg är en framtida landslagsanfallare. Den nyss 22 år fyllda Groeningen-spelaren visste dock inte om att han kommit med i truppen när sportbladet.se når honom.

– Nej, inte en aning. När jag spelade mot Frankrike så var det bara att köra. Jag tyckte väl att det gick hyfsat bra spelmässigt, men jag var lite missnöjd för jag borde ha gjort mål, säger han.

Dags för säsongspremiär

Berg kan förlåtas med det faktum att han inte hade spelat någon tävlingsmatch inför mötet med Frankrike.

– Vi har vår första match nu på fredag. Det ska bli väldigt skönt att komma igång, säger han.

Förra säsongen blev lång för Berg. Först ett halvår i IFK Göteborg, och sedan en hel säsong i Holland även om ett två månader långt skadeuppehåll gav viss vila från matcherna. Nu har han dock fått en riktig semester och ser fram emot sitt andra år i den holländska ligan. Första året var minst sagt godkänt med 15 mål på 25 matcher.

– Jag hoppas att det ska gå bra. Med tanke på att det är andra året så kanske det blir svårare, funderar han.

Drömmen är Sydafrika

Fortsätter han på den inslagna vägen lär Marcus Berg fortsätta spela i landslaget framöver och det långsiktiga målet är VM i Sydafrika 2010.

– Det är klart att det är en dröm, säger Berg.

Men först måste Sverige som lag ta sig dit. Resan börjar i Tirana den 6 september.