”Kontinuiteten är en fördel”

avEric Thorsson

FOTBOLL

Landslagsveteranerna Niclas Alexandersson och Anders Svensson är positiva till att Lars Lagerbäck och Roland Andersson fortsätter som tränare för landslaget fram till 2010.

– För mig är det är ett bra beslut, säger Anders Svensson till aftonbladet.se

Foto: ulf höjer
Niclas Alexandersson är nöjd med att Lars Lagerbäck fortsätter leda landslaget till 2010.

– När resultaten fortsätter att gå som de har gjort finns det ingen anledning att leta efter någon annan. Det finns knappast någon annan som kunnat visa upp de resultaten som Lars Lagerbäck har gjort, säger Niclas Alexandersson till aftonbladet.se

Redan nu, ett halvår innan fotbolls-EM drar igång, står det alltså klart att Lars Lagerbäck och Roland Andersson fortsätter att leda landslaget fram till 2010. Niclas Alexandersson tror att kontinuiteten som det beslutet innebär är bra.

”Skönt att ha det klart”

– Om man tittar på de klubblag som är riktigt framgångsrika så har många lag managers som varit med länge. Det är en fördel med kontinuitet, även om det finns skillnader mellan ett klubblag och ett landslag, säger han.

Finns det några negativa aspekter på att Lagerbäck stannar så länge?

– Det är jättesvårt att säga. Inte några som jag kan komma på nu i alla fall.

Vad tycker du om att det blir klart så långt innan EM?

– Det är bara bra, då slipper man spekuleringar oavsett hur det går i EM. Det är skönt att ha det klart, säger Niclas Alexandersson.

”Vill utveckla landslaget”

Anders Svensson håller med Alexandersson om att kontinuiteten är bra och välkomnar Lagerbäck som fortsatt tränare för landslaget.

– Han gör ett bra jobb och har en stark drivkraft att förbättra landslaget så för mig är det ett positivt beslut att låta honom fortsätta.

ARTIKELN HANDLAR OM