Fotboll

Messi välkomnar Diego Maradona

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Han är fantastisk”

TVÅ SMÅ, STORA LIRARE Leo Messi hyllar valet av Diego Maradona som förbundskapten.

Foto: AP

Nu sällar sig stjärnorna till hyllningskören. Carlos Tevez och Lionel Messi jublar båda två sedan det blivit klart att Diego Armando Maradona tar över landslaget.

– Vad kan vara bättre motivation för en spelare än att ha Diego som tränare, säger Tevez.

Leo Messi.

Foto: ap

Hans erfarenhet är ifrågasatt, men det tycks inte oroa spelarna som Diego Armando Maradona ska leda mot VM i Sydafrika och mot ett efterlängtat VM-guld. Till och med Lionel Messi vill ha Maradona som förbundskapten trots att den sistnämnde nyligen sa att Messi är en självisk spelare.

– Det är sådant man säger. Jag vet att Diego uppskattar mig och jag har inget emot honom. Det är inga problem. Han är fantastisk och jag beundrar honom för vad han gav till argentinsk fotboll, säger Messi till Gazzetta dello Sport.

Väntat i 24 år

Det var Maradona mer än någon annan som såg till att Argentina vann VM-guld 1986. Fyra år senare ledde han landet till VM-final där det dock blev förlust mot Västtyskland. Landet har väntat i 24 år på sitt tredje VM-guld och Messi tror att det kan vara dags om två år.

– Jag är optimistisk. Generationen som vann OS är på väg uppåt. 2006, om vi hade lite mer flyt i (kvartsfinalen) mot Tyskland hade vi vunnit. Argentina har gått för länge utan att vinna VM, säger Messi som ledde Argentina till OS-guld i somras.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!