Claudio Ranieri: "I går dog min dröm"

Fick sparken – nu talar succétränaren ut

FOTBOLL

Claudio Ranieri har fått ett massivt stöd från tränarkollegorna i Premier League.

Nu tar den sparkade managern farväl till Leicester i ett känslosamt meddelande.

I går dog min dröm”, skriver den italienske 65-åringen.

Foto: TT

I våras skådade fotbollsvärlden historiens kanske största fotbollsskräll när Leicester City vann Premier League.

Nio månader senare är det inte fullt lika muntra miner i klubben som för tillfället bara är en poäng från nedflyttning.

I går agerade ledningen och valde att sparka den hyllade succémanagern Claudio Ranieri. Ett beslut som har sågats av ett flertal tränare i Premier League – och även av The Mirrors kolumnist och förre fotbollsproffset Robbie Savage som kallar agerandet för ”cyniskt, hänsynslöst och själlöst”.

– Det här är det tuffaste beslutet vi någonsin tagit, sa ägaren Aiyawatt Srivaddhanaprabha till klubbens hemsida och fortsatte:

– Vi måste tänka på klubbens långsiktiga målsättning snarare än personliga relationer, oavsett hur starka de än må vara.

”Ingen kan ta det ifrån oss”

Nu har Ranieri själv tagit bladet från munnen och med ett officiellt meddelande tagit adjö av Leicester.

I går dog min dröm. Efter förra säsongens eufori då vi blev Premier League-mästare drömde jag bara om att få stanna med Leicester City, klubben jag älskar, för alltid. Tyvärr blev det inte så”, inleder han och avslutar:

Mest av allt måste jag tacka supportrarna. Ni tog in mig i era hjärtan från dag ett och älskade mig, Jag älskar er också. Ingen kan någonsin ta ifrån oss vad vi har åstadkommit, och jag hoppas ni tänker på det och ler varje dag på samma sätt som jag alltid kommer göra. Det var en underbar och lycklig tid som jag aldrig kommer glömma. Det har varit ett nöje och en ära att bli mästare med er alla”.

Tills vidare blir det den tidigare assisterande tränaren Craig Shakespeare som tar över ansvaret för Leicester. Nästa match spelas hemma mot Liverpool på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM