Blåvitt till kvartsfinal efter dramatik

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYR N
FOTBOLL

GÖTEBORG. Säkra 2-0 blev 2-2, efter ytterligare försvarsmisstag.
IFK Göteborg riskerar nu tappa hemmaplansfördelen i kvartsfinalen.
– Lite onödigt, det är klart att vi hoppas på match på Ullevi, säger Mattias Bjärsmyr.

Mot Ljungskile i den första omgången höll IFK Göteborg på att tappa en 3-0-ledning (3-2 till slut). Mot Sirius ledde man med 2-0, och vägen till hemmaplansfördel i kvartsfinalen låg vidöppen.

Men nya försvarsmisstag ställde till det, och på 12 minuter kom Sirius tillbaka, och var i slutminuterna nära att sparka Blåvitt ur cupen.
– Vi leder komfortabelt, sen slarvar jag, de får ett friläge, och så är det match igen. Och så 2-2 också. Onödigt, säger Mattias Bjärsmyr.
Han missade en brytning vilket gav förre IFK:aren Jakob Bergman fritt fram. Samme Bergman gjorde sen också 2-2 mot sin förra klubb, vilken han lämnade förra våren då han inte fick ett a-lagskontrakt.

”Ser bra ut trots allt”

IFK Göteborg vann ändå gruppen på samma målskillnad, men med fler gjorda mål än Sirius. I nuläget är man bästa gruppettan, men fyra lag kan passera i morgon. AIK, Häcken och Östersund kan alla få nio poäng, medan Elfsborg måste vinna med 5-0 eller 6-2 för att passera göteborgarna på målskillnad.
Det sista insläppta målet kan därmed bli kostsamt, som seedad kan de få möta lag som Brommapojkarna och Trelleborg på hemmaplan. Som oseedat kan det i stället bli AIK eller Elfsborg på bortaplan.
– Det var onödigt att vi släppte in kvitteringen. Men man kan vända på det också och säga att det ser ganska bra ut för oss att trots allt bli seedade. Vi får se hur det blir, men vi hoppas på hemmaplan givetvis, säger Bjärsmyr.

”Får kamma mig”

Oroande att ni fortsätter göra de här misstagen i försvaret?
– Det känns som att vi är på rätt väg ändå, vi hade mer energi. Det är någonstans ett steg i rätt riktning. Sen är det klart, vi ska inte bara borsta undan de här målen, för de blir ju ett gäng. Det är olika spelare som står för misstagen, den här gången var det jag. Jag får gå till mig själv och kamma mig.

Kvartsfinalerna spelas nästa helg och lottas i söndag kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM