Avstängde Frimpong tog över intervjun

Öhman sänkte sitt gamla lag: ”Ska fixa en fru”

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
Ludvig Öhman nickar in 2–1 för AFC.
FOTBOLL

ESKILSTUNA. Släkten är värst.

Förre Kalmar FF-spelaren Ludvig Öhman ordnade AFC Eskilstunas första historiska seger i bottenmötet med Kalmar.

Sedan bröt sig avstängde Emmanuel Frimpong in i intervjun – och stal showen.

– Jag ska fixa en fru till Ludvig nu, säger Frimpong.

Det tog 15 omgångar.

Men nu har AFC Eskilstuna, till sist, vunnit en match i fotbollsallsvenskan.

Allsvenskans jumbolag låg under bottenmötet med Kalmar med 1–0 i paus efter mål av Papa Diouf. Men i den andra halvleken kom vändningen.

Chidi Omeje stötte in kvitteringen i inledningen av andra och med dryga kvarten kvar visade Ludvig Öhman att släkten är värst när han nickade in 2–1-målet mot sin tidigare klubb (spelade i KFF mellan 2007 och 2015).

– Jag firade inte målet utan blev mest påhoppad av de andra. Jag blev mest chockad över att bollen gick i mål, men jag hade inte planerat att fira något mål heller, säger Öhman.

Lider du med Kalmar?

– Kalmar ska inte vara nere i botten egentligen. Men de måste vara ödmjuka och inse läget. Det är en anrik klubb och det blir mycket gnäll där nere när det går dåligt. Folket har bara Kalmar FF i staden, så jag tror att deras spelare gick in med en större ångest än vad vi gjorde i dag.

Frimpongs kupp: Ska fixa en fru

Mitt under intervjun stal dock en annan spelare showen.

När Öhman skulle besvara en fråga bröt sig Emmanuel Frimpong (avstängd för dagen) in bland mikrofonerna och tog över jobbet med att svara på frågorna.

– Ursäkta att jag avbryter. Men i dag var det här matchens lirare. Jag ska fixa en fru till Ludvig nu, säger Frimpong.

– Frimpong stjäl showen, oväntat. Du får censurera honom, han håller alltid på. Nu har han fått in en lekkamrat i Abdul Razak också – det är bra tugg på dem kan jag säga..., svarar Öhman sin lagkamrat.

AFC:s första seger i allsvenskan någonsin. Hur ser du på era överlevnadschanser?

– Nu vet jag inte statistiskt hur det sett ut innan. Men har man fyra poäng efter 14 omgångar så ska man vara avhängd. Vi får väl tacka de andra att vi lever, säger Öhman.

ARTIKELN HANDLAR OM