”VNL” efter drömflytten: Jag förstår nog inte riktigt

FOTBOLL

MANCHESTER. Victor Nilsson Lindelöf, 22, är klar för Manchester United.

Han är trött efter en lång dag - men är samtidigt stolt och lycklig.

– Jag förstår nog inte riktigt. Jag är stolt och glad att ha fått den här chansen, men jag behöver några dagar så att allt lugnar ner sig. Sedan kan jag bli ännu gladare.

I lördags bekräftade Manchester United att klubben vara överens med Benfica. Då stod det klart att Victor Nilsson Lindelöf skulle till England och genomgå läkarundersökning och skriva avtal med storklubben.

I går blev mittbacken klar för United. Strax efter klockan 20.00 svensk tid bekräftade klubben övergången.

”Är verkligen en dröm”

Sportbladet träffade försvararen på plats i Manchester.

– Jag är väldigt lycklig, jag är väldigt glad. Allt har gått fort, det har varit en hektisk dag. Att få komma till Premier League, en av världens största klubbar ... det är mycket att ta in nu. Men det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger ”Vigge”.

Det har varit många rykten och spekulationer kring hans framtid. Han är glad att allting är löst.

– Det har varit väldigt mycket, jag är bara glad att det är klart och jag sitter här i dag. Jag är glad att slippa svara på frågorna och behöva slingra mig bort från dem. Känns jättebra, säger försvararen.

Du var duktig på det vid landslagssamlingen.

– Jag är ganska duktig på det. Jag är en väldigt stängd person privat och tycker inte om att ge för mycket, så faller naturligt att stänga av direkt och inte ge något.

Kan man skjuta bort alla rykten?

– Jag försöker bara göra mitt jobb, göra det så bra som möjligt på planen. Det kommer alltid finnas rykten. Man vill alltid nå toppen, det man strävar och jobbar efter. Jag behöver bara fokusera på att göra mitt jobb.

Hur har dagen varit?

– Allt har gått så fort. Hektiskt hela dagen, allt har gått i ett. Det har varit läkarundersökningar och kontrakt ska skrivas på. Sedan hit till hotellet. Jag åker tillbaka till Sverige imorgon.

Har du hunnit smälta att du tillhör en av världens största klubbar?

– Nej, jag förstår nog inte riktigt. Jag är stolt och glad att ha fått den här chansen, men jag behöver några dagar så att allt lugnar ner sig. Sedan kan jag bli ännu gladare.

I fredags fick han vara med och vinna mot Frankrike med Sverige i VM-kvalet. En knapp vecka senare blev övergången klar med United.

– Jag är väldigt trött. En lång säsong för mig. Att avsluta med landslagsläger, en tuff match och sen en lång dag i dag. Inte bara kroppen som är sliten, även varit tufft mentalt, säger ”Vigge”.

Totalt kan affären bli värd 450 miljoner kronor. Hur mycket tänker du på priset?

– Jag tänker inte på det. Jag tror inte det är bra att göra det. Jag är här för att spela fotboll och göra det så bra som möjligt för Manchester United.

1 av 6 | Foto: Anna Tärnhuvud

Du är fjärde dyraste försvararen.

– Jag har ingen koll på det där, det är inget jag lägger ner tid på. Det är inte väsentligt för mig. Det betyder bara att man har gjort något bra, att klubben verkligen ville ha mig.

Har du pratat med Mourinho?

– Ja.

Vad har han sagt?

– Vi pratade i telefon. Han berättade om klubben och allt runt omkring. Han pratade även om hur han ser på mig och att han vill ha mig i klubben.

Hur känner du pressen inför Premier League?

– Det är press överallt. Det har varit mycket press i Portugal, det blir större nu med en av världens största klubbar.

– Men det är också riktigt roligt, väldigt inspirerande. Men vart du än spelar måste du prestera och anpassa dig till den nya miljön, spelar ingen roll om det är Tyskland, Italien eller Spanien. Jag ser fram emot det och jag litar på mina kvalitéer och jag tror att det kommer att gå bra.

Hur firar du?

– Ta en fin middag och en fin dryck. Sedan lite semester.

När flyttar ni hit?

– Jag ska tillbaka hit 8 juli. Sedan åker vi på försäsongsturné.

ARTIKELN HANDLAR OM