Tungt för Eskilstuna – andra raka förlusten

Foto: K-G Z FOUGSTEDT / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Andra raka förlusten för vårens succélag Eskilstuna.

Men någon formsvacka handlar det inte om efter 0–1 mot Piteå.

– Det tycker jag absolut inte, säger kaptenen Petra Johansson i Damallsvenskan TV.

Sex vinster och en oavgjord på de sju första matcherna.

Konkurrenterna hade svårt att hänga med när Eskilstuna satte gasen i botten direkt i den allsvenska upptakten.

Men nu har klubben fått grus i maskineriet. Innan landslagsuppehållet blev det överraskande förlust borta mot Djurgården – och i dag kom andra raka nederlaget.

Hemma mot Piteå spikade bortalagets Nina Jakobsson in slutresultatet 0–1 när hon med kvarten kvar nickade in matchens enda mål på Tunavallen efter ett fint inlägg från June Pedersen.

– Det är en tuff match. Piteå är ett bra motstånd som gör det svårt för alla, konstaterar Eskilstunas Petra Johansson och förnekar att laget skulle vara inne i en svacka.

– Någon formsvacka tycker jag absolut inte att det är. Det är ett bra lag vi möter och alla matcher kommer vara tuffa. Vi måste göra absoluta topprestationer för att vinna.

Tappar i toppen

Ett kostsamt resultat för United då både Linköping och Rosengård samtidigt vann i sina respektive matcher.

De svenska mästarna LFC kunde till sist hålla undan hemma mot Kvarnsveden och vinna med 3–2 på Linköping arena, detta trots två mål från bortalagets succéspelare Tabita Chawinga.

Under tiden hade Rosengård inga problem att besegra Vittsjö på bortaplan och vann med 3–0 efter mål av Lieke Martens, Lotta Schelin och Ella Masar.

– Tråkigt för oss så klart. Men serien är lång och vi får inte gräva ned oss efter två förluster. Då har vi inte där uppe att göra, säger Petra Johansson.

Detta gör Eskilstuna till ny trea i tabellen med hela fem poäng upp till serieledande Linköping.