Löftet efter målet: ”Ersätter Engvall”

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
FOTBOLL

Han lovar 20 mål om han får en hel säsong på sig.

Nu återstår det bara halva.

– Då kan jag göra 12 mål om jag får spela, skrattar Djurgårdens matchhjälte Aliou Badji.

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N

Semestertider och klockrent väder – då kraftsamlade Djurgårdens fans och kom med fulla tåg- och busslast till Eskilstuna. Den officiella publiksiffran på Tunavallen uppgick till 7 500 (den högsta i år) och majoriteten av dem var klädda i blått.

Och de fick anledning att jubla.

Först i den 30:e minuten då den senegalesiske anfallaren Aliou Badji (inbytt och målskytt mot Östersund senast) gjorde mål i sin startdebut.

”Kan göra 12 mål”

Det var med en kraftfull nick från ett Kevin Walker-inlägg som han öppnade han målskyttet.

– Det var viktigt för mig och laget att jag gjorde mål, och det var dessutom vid ett viktigt tillfälle i matchen. Jag måste fortsätta jobba. Nu när jag har två mål så växer självförtroendet. Jag känner det, säger Badji.

Kan du ersätta Engvall?

– Ja, jag tror på mig själv. Engvall är bra, det vet jag, och det var en god erfarenhet att spela med honom. Men jag vet att jag kan ersätta honom. Jag vet att jag kan göra mål.

I en intervju med Sportbladet sa Badji att han kunde göra 20 mål om han fick spela en hel säsong.

Hur många gör du i höst?

– Jag kan göra 10 mål. Eller 12! Om jag fortsätter få spela så kommer jag fortsätta göra mål. Jag är inte färdig än!

Tvåa i tabellen

I den 51:a minuten dubblade Djurgården sin ledning efter ett klassmål av Othman El Kabir, som bara verkar göra snygga mål...

Men El Kabir hade ändå en överman.

I den 78:e minuten svarade nämligen AFC Eskilstunas Mohamed Buya Turay för ett ännu (!) snyggare mål då han – i full fart – drog en högerslägga rakt upp i krysset fram till 2–1.

Det blev således lite nerv i matchen men Djurgården lyckades hålla undan och vinna och segern gör att man klättrar till en andra plats i tabellen. Åtminstone en tillfällig sådan; AIK – som ligger fyra – har nämligen en match mindre spelad och är bara två poäng bakom.

– Det känns som vi har chans att haka på Malmö nu. Vi har bra flow och harmoni i laget och när man har den här stämningen också så … det skadar ju inte, säger Kerim Mrabti i C More.

I nästa match möter Djurgården just Malmö FF. Där kommer Magnus Eriksson att vara avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM