”Hoppas hon kan vara stolt i framtiden”

Av: Emelie Fredriksson, Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

DOETINCHEM. Hon avslutade med att förlora mot Holland i EM-kvartsfinal.

Inget värdigt slut för förbundskapten Pia Sundhage enligt spelarna.

– Väldigt tråkigt. Man har haft henne länge och det hade varit kul att få avsluta på ett bättre sätt, säger Lisa Dahlkvist.

Efter OS-silvret i Brasilien skrev Pia Sundhage på ett avtal som sträckte sig över fotbolls-EM i sommar. Kvartsfinalen mot Holland blev hennes sista framträdande som förbundskapten. Hon var själv väldigt ledsen efteråt.

– Idag tog det slut och jag är väldigt, väldigt ledsen att det slutade såhär. Jag är också ledsen för ledarna och spelarnas skull.

Spelarna tyckte i sin tur att det var tråkigt att de inte kunde ge sin förbundskapten ett bättre avslut.

– Det är tråkigt. Man har haft henne länge och det hade varit kul att få avsluta på ett bättre sätt. Samtidigt går ju våra karriärer vidare, och man är inte fast i en tränare. Men väldigt tråkigt för Pias del, säger Lisa Dahlkvist.

”Alla har velat följa Pia”

Mittfältaren betonar att Sundhage har betytt mycket för det svenska landslaget.

– Intresset har höjts något enormt. Alla har velat följa Pias hittepågrejer, hon sjunger och spexar. Det har varit väldigt roligt. Vi har presterat bra med henne och det har gett oss spelare mycket också så klart, säger Dahlkvist.

Caroline Seger hoppas att Sundhage, med lite distans, kommer kunna glädjas åt förra årets OS istället.

– Det är så tråkigt att avsluta så här, men med lite distans så kanske man kan se tillbaka på att vi gjorde något fint förra året. Det är inte kul nu men i framtiden så tror jag att hon kan känna stolthet, säger Seger.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.