Svensken klar för storklubben

”De har häftiga fans”

Flera klubbar slogs om hans namnteckning - Mikael Nilsson vann den.

Mattias Johansson, 25, är klar för grekiska Panathinaikos.

– Det känns grymt bra. Det är den största klubben här, de har fantastiska fans, säger högerbacken.

Efter fem och ett halvt år i AZ Alkmaar valde Mattias Johansson att lämna klubben. I dag skrev han på för sin nya arbetsgivare.

Den 25-årige högerbacken har skrivit på för tre år med grekiska storklubben Panathinaikos.

”Får spela i ett storlag”

– Panathinaikos har hela tiden känts som det bästa alternativet för mig. De spelar en offensiv fotboll, slåss om titlar och spelar i Europa, säger Johansson till Sportbladet.

– Det här känns bra för min utveckling. Jag får spela i ett storlag.

Högerbacken ser även fram emot klubbens fans.

– De har sjukt häftiga fans, det är sådant man vill ha. Panathinaikos är största klubben här och deras fans är fantastiska.

”Han har haft en stor betydelse”

Intresset har varit stort för Johansson i sommar. Enligt uppgifter till Sportbladet har Deportivo Alaves, Real Betis, Sporting Lissabon, Stuttgart och Bursaspor försökte att värva honom.

– Mattias framtid har varit ett lyxproblem. Vi har tackat nej till många klubbar för att vänta in rätt steg, han ville ha en ny utmaning efter flera bra år i AZ. Panathinaikos är ett perfekt skyltfönster för att komma med i svenska landslaget, säger agenten Hasan Cetinkaya.

En orsak till att valet föll på Panathinaikos var Mikael Nilsson. 39-åringen, som har varit högerback i bland annat Panathinaikos och svenska landslaget, jobbar som scout för den grekiska klubben.

– Han har haft en stor betydelse eftersom han har järnkoll på den svenska marknaden och han har även spelat på samma position., säger Cetinkaya.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.