Hemvändaren Holmén hyllade 19-årige lagkompisen

avHenrik Lundgren

Foto: Veteranen Holmén öser beröm över Olsson.
Bildbyrån

BORÅS. Hyllad av hemmapublik och medspelare.

Men hemvändaren Samuel Holmén, 33, gav allt beröm till 19-årige Simon Olsson.
– Fantastisk. Vilken talang. Extremt bollsäker och har på något sätt ögon i nacken. Det ska bli riktigt kul att spela med honom.

Den förlorade sonen var tillbaka, och då kom också Boråspubliken. 11 092, årets överlägset bästa publiksiffra kom för att se Samuel Holmén göra sin första match i Elfsborgströjan på nästan exakt tio år.

Resultatet? 3-0, och en Holmén som drev på lagkamraterna i 90 minuters plus tillägg.

– Jag har alltid varit en sån som kör 100 procent och kräver det av de andra spelarna också. Sen tycker jag att det har varit väldigt hög intensitet och bra koncentration på träningarna, så jag har inte behövt bli för förbannad… Om det är min förtjänst eller inte det vet jag inte, men jag tycker som sagt att sen jag kom hit så har det varit väldigt bra tryck på träningarna. Folk vill vinna hela tiden. Det är det som vi måste bygga upp och bygga vidare på hela tiden.

”Kan bli riktigt, riktigt bra”

Simon Lundevall gjorde två mål och mittbacken Joakim Nilsson pangade in ett drömmål ribba in. Både hyllade Holmén efteråt för hans drivkraft och ledaregenskaper. Holmén tackade och tog emot, men ville i stället lägga rampljuset på sin mittfältskollega Simon Olsson. 19-åringen har varit en succé i årets allsvenska, men kanske gjorde han sin bästa match mot Hammarby?

– Fantastisk. Jag har spelat med många bra spelare och han kan bli… ja, han kan bli riktigt, riktigt bra. Framför allt hans psyke, att våga ha bollen, att våga fråga efter bollen i alla lägen när man är 19 år gammal, det är riktigt imponerande.

Jämför med profilen

Holmén har spelat på den högsta nivån i Turkiet de senaste säsongerna, bland annat i Fenerbahce och Bursaspor. Men han hittar en jämförelse med Olsson i sin senaste klubb, Istanbul BB. Emre Belözoglu har spelat i Inter, Newcastle, Atletico Madrid, Fenerbahce och den senaste säsongen i Istanbul BB.

– Han är den jag närmast kan jämföra Simon med. De är extremt bollsäkra båda två, vet alltid var de har sina motståndare och har på något sätt ögon i nacken. Det kan bli riktigt kul att spela med honom, nu ska jag bara se till att han stannar i några år.

Elfsborg har sju matcher i rad utan förlust nu. Det är bara nio poäng upp till Malmö…?

– Ah? Det kan man snabbt knappa in, men nu ska vi inte börja snacka om det. Vi vill spela i Europa nästa år och ta medalj i höst. Det ska vi ha med det här laget. Först och främst medalj, men vi ska fortsätta att vinna match efter match så får vi se hur långt det räcker. Men absolut ska vi ta medalj och spela i Europa nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM