Victor Nilsson Lindelöf

Så kan Benfica blåsa Västerås SK på miljoner

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

En tvist mellan Benfica och Västerås SK försenar Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill Benfica baka in Nelson Semedo i affären med Premier League-klubben.

Det är ingen hemlighet att Manchester United gärna vill värva Victor Nilsson Lindelöf. Det har pratats om en prislapp mellan 400–450 miljoner kronor. Men affären är inte klar ännu, som det har uppgetts i internationell press.

Både portugisisk och brittisk press har skrivit att Nilsson Lindelöfs övergång till United kan försenas av en tvist mellan Benfica och Västerås SK. Den svenska klubben anser sig ha rätt till 250 000 euro, det vill säga runt 2,5 miljoner kronor, och hänvisar till en klausul i det kontraktet som tecknades 2012. Den bonusen skulle betalas ut om den 22-årige mittbacken spelade åtminstone tio liga- och Champions League-matcher – vilket han redan har gjort.

Skulle ha rätt till 80–90 miljoner

Det ska även finnas en vidareförsäljningsklausul på 20 procent i avtalet. Det skulle betyda att Västerås SK skulle ha rätt till 80–90 miljoner om mittbacken säljs för 400–450 miljoner kronor. Om alla parter är överens om det som står i avtalet som Västerås hänvisar till.

Men Benfica och Västerås har en tvist, som just nu ligger hos Fifa och ärendet försvårar övergången i nuläget.

Benfica jobbar på att få igenom en affär trots tvisten.

Portugisiska RTP uppger att både Nelson Semedo och Nilsson Lindelöf är på väg till Manchester United. Enligt uppgifter till Sportbladet vill Benfica göra en dubbelövergång för att kunna genomföra affären trots tvisten. Klubben kan då välja att ta ut en hög prislapp för Semedo och en lägre för Nilsson Lindelöf.

VSK kan bli blåst på jättesumma

På så vis kan Benfica – om Västerås SK vinner tvisten hos Fifa – slippa betala ut en hög summa till den svenska klubben.

Säg att Benfica till exempel säljer båda spelarna för 650 miljoner kronor och i avtalet uppger att den svenske mittbacken kostar 50 miljoner av totalsumman. Då behöver Benfica endast betala tio miljoner kronor till Västerås enligt den klausulen i kontraktet som tecknades 2012.

I nuläget har Nilsson Lindelöf en försäljningsklausul på 300 miljoner kronor. Benfica vill förhandla om avtalet med 22-åringen för att kunna sänka mittbackens pris, och på så sätt kan klubben genomföra dubbelaffären enligt ovan.

”Är helt hopplöst”

Sportbladet har varit i kontakt med Västerås SK:s klubbchef Michael Campese. Han är sparsam i sina uttalanden, säger att han följer rapporteringen, men hänvisar samtliga frågor till Christina Liffner, som är klubbens vice ordförande och ekonomiansvarige.

Liffner är under tisdagskvällen inte anträffbar för något längre samtal utan säger, mycket kortfattat, att:

– Jag kan inte uttala mig mer om det här just nu. Det är helt hopplöst.

Victor Nilsson Lindelöf är nu tillbaka i Portugal och tränar med Benfica som vanligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Kan bli näst rikaste klubben i Sverige

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Nilsson Lindelöf

Manchester United

Västerås SK Fotboll

SL Benfica