Experternas lag i nya CL-slutspelet 2020

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det äntligen slutspelsdags i Champions League – och samtidigt en ny managertävling på Sportbladet.

På tisdag 18 februari drar CL-manager slutspelet 2020 i gång.

Våndas du över vilka spelare du ska välja?

Här guidar Kalle Karlsson och Frida Fagerlund dig genom spelardjungeln.

Kalle Karlsson om sitt lag

▪▪ Många kvartsfinaler som på förhand känns ovissa så här gäller det att sticka upp fingret i luften och känna av vart vinden blåser. Vilka kommer gå vidare? Vilka spelare kan leverera?

Jag tror Atlético Madrid blir jobbiga för Liverpool, inte minst på Metropolitano Stadium. Därför har jag tagit med målvakten Jan Oblak och försvarsklippan Giménez. I Real Madrid kan Mendy få förtroendet framför veteranen Marcelo.

På mittfältet har jag tagit lite prisvärda alternativ, Ilicic står som mittfältare men är betydligt mer offensiv medan Rabiat tillhör maskinen Juventus.

Unga biliga duon Ansu Fati och Vinicius ger möjlighet att få in Leo Messi, som även får kaptensbindeln. Mot ett dysfunktionellt och formsvagt Napoli hoppas och tror jag att Messi kan producera ordentligt!

Frida Fagerlund om sitt lag

▪▪ Ja, nej, det är inte svårt att lista ut att jag tror på engelsk succé i åttondelsfinalerna. Det ska troligtvis krävas mycket för att Atlético (som har tappat fart) besegrar Liverpool (som bara fortsätter öka) över två matcher. Då är förstås Trent Alexander-Arnold given och det får bli Roberto Firmino i frontlinjen eftersom han är snäppet billigare jämfört med Mané och Salah. Nog borde väl Tottenham greja det mot RB Lepizig? Serge Aurier må vara oberäknelig men har ett fint facit under José Mourinho och Lucas Moura, med alla sina härliga CL-minnen, får också plats. City mot Real Madrid är en tuff nöt men oavsett hur det går lär Gabriel Jesus formkurva fortsätta att stiga. Min tippade skräll är att Barcelona åker ut tidigt det här året, därav billiga Ospina i målet samt spännande nyförvärvet Diego Demme. Adrien Rabiot skohornades in enbart på grund av ängslan över avsaknaden av Juventus-spelare. Det gäller ju att gå lite på känsla...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM