Dubbla drömbud på Marcus Berg

Uppgifter: Letar hus i Göteborg men erbjuds miljoner utomlands

Av: Michael Wagner, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Berg är kontraktlös efter att avtalet med Al Ain i Förenade Arabemiraten löpt ut.

Enligt Sportbladets uppgifter har nu grekiska Olympiakos och qatariska Al Ahli Doha hört av sig med lukrativa bud.

Samtidigt letar familjen hus i Göteborg.

Marcus Berg laddar för EM-kvalet med det svenska landslaget men tvingas samtidigt också överväga sin framtid. 32-åringen bekräftade på måndagen på Instagram att han lämnar Al Ain sedan avtalet med klubben i Förenade Arabemiraten löpt ut.

Erbjuds 30 miljoner för ett år

Rykten har talat om en återkomst till IFK Göteborg samtidigt som grekiska Gazzetta.gr skrivit att svensken redan är överens med en icke namngiven klubb i Qatar.

Enligt Sportbladet uppgifter finns mycket riktigt ett avtalsförslag från Qatar och klubben Al Ahli Doha. Ett kontrakt som skulle ge Berg motsvarande 30 miljoner svenska kronor för ett års spel.

Ärkerivaler till gamla klubben

Anfallaren ska dessutom ha ett konkret anbud från grekiska Olympiakos värt 16 miljoner kronor om året i tre säsonger. Det senare innebär en sportsligt kanske mer attraktiv liga och ett längre avtal men också en lägre ersättning och en potentiellt mycket infektera situation då Olympiakos är ärkerival till Bergs gamla klubb Panathinaikos.

Dessutom letar Berg, enligt Sportbladets uppgifter, just nu hus i Göteborg vilket gör att ett kortare avtal också skulle kunna bädda för en återkomst till allsvenskan från och med sommaren 2020 när även utlandsavtalen för tidigare IFK Göteborgsspelarna Gustav Svensson, Oscar Wendt och Pontus Wernbloom också gått ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.