Här är orsaken till stjärnans dödsolycka

avMax Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

José Antonio Reyes omkom i en trafikolycka.

Nu kommer nya detaljer kring dödskraschen.

Enligt Mundo Deportivo körde spanjoren i 237 kilometer i timmen med sin Mercedes – när bilen plötsligt fick punktering.

På lördagen, vid 11.40-tiden, kraschade den spanske fotbollsstjärnan José Antonio Reyes med sin bil på en motorväg vid Utrera, strax söder om Sevilla.

Reyes omkom i olyckan, han blev 35 år gammal. Två kusiner till Reyes, Jonathan Reyes och Juan Manuel Calderón, färdades också i bilen. Jonathan dog medan Juan Manuel fick allvarliga skador.

”Han har gått bort alldeles för tidigt. Mina tankar är med hans familj och vänner”, skrev Fredrik Ljungberg, tidigare lagkamrat i Arsenal, på Instagram kort efter att beskedet kom.

Körde i 237 kilometer i timmen

Nu kommer spanska Mundo Deportivo med nya uppgifter om dödsolyckan.

Enligt tidningen körde José Antonio Reyes i 237 kilometer i timmen med sin Mercedes Brabus S550 när bilen fick punktering på ena däcket. Efter det körde bilen in i någon form av ett byggarbete innan den voltade av motorvägen och började brinna.

Mundo Deportivo skriver vidare att däcket inte hade rätt lufttryck, vilket ledde fram till punkteringen. Bilen hittades ungefär 200 meter bort från där själva punkteringen skedde.

Kritiserades

Santiago Cañizares, som var uttagen i det spanska VM-landslaget 2006 tillsammans med Reyes, gick under lördagen ut och kritiserade sin förre kollega.

”Det är oansvarigt att köra så fort. I olyckan fanns det fler offer än föraren. Reyes förtjänar inte att hyllas som en hjälte. Men det förändrar inte det tragiska som har hänt och jag ber för dem”, skrev den förre målvakten på Twitter.

Cañizares fick kritik efter sitt uttalande och kort senare kom han med ett förtydligande.

”Jag uttryckte mig inte så bra. Han förtjänar självklart en hyllning och ska bli ihågkommen för sin karriär och för det han har gjort för fotbollen”, skrev han då.

1 av 5 | Foto: Claude Paris / TT NYHETSBYRÅN
José Antonio Reyes är död efter en trafikolycka. Han blev 35 år gammal.
Kända profilerna som lämnat oss 2019 01:49
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Mercedes