”Kanske darrar lite nu...”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF inledde psykningar direkt efter slutsignalen.

Felix Beijmo är imponerad av sina gamla lagkamrater, men...

– De kanske blir lite darriga nu...?

Om IFK Norrköping slår Djurgården i den sista omgången är Malmö FF först i kön för att knipa SM-guldet vid seger mot Örebro. Direkt efter slutsignalen inledde MFF med ett gäng psykningar mot stockholmarna.

Guillermo Molins skulle sms:a Simon Thern och be ”honom lösa det”. Markus Rosenberg lade ut texten om vilken tuff bortamatch IFK Norrköping är och tidigare Pekingspelaren Arnor Traustason skickade en uppmaning till de gamla lagkamraterna:

– Kom igen nu Peking! Jag ska prata med mina kompisar ”Totte” Nyman, Filip Dagerstål och så vidare.

”Det talar för Peking”

Ingen MFF:are känner till Djurgårdens styrkor och svagheter bättre än Felix Beijmo. Högerbacken slog som bekant igenom hos Blåränderna innan sitt tyska proffsäventyr i Werder Bremen.

– Det blir en tuff match mellan Norrköping och Djurgården. Vi måste tro på det här. Det som talar för Norrköping är deras kvalitet. Det är ett jättebra lag. De är individuellt skickliga, flera spelare har a-landslagsmeriter för Sverige men också andra landslag. Dessutom kan de spela sitt spel på konstgräset där hemma, säger Beijmo och fortsätter:

– Djurgården är förstås starka och vi måste göra vårt mot Örebro. Sedan får vi se hur det går. Man kan inte gå runt och tänka på det under hela veckan. Vi måste ju också vinna, helst med ett par mål för att hålla Hammarby bakom oss.

Beijmo: ”Vi får se...”

Beijmo fick frågan om ”han trodde att Djurgården skulle få guldfrossa”.

– Det blir en träningsvecka där de bara tänker på att de ska ta guldet. Det är länge sedan Djurgården vann guld och de är såklart sugna. Det kanske blir lite darriga...

– Vi får se om de har tillräckligt psyke, blinkar Beijmo som dock betonade att är imponerad av sina gamla lagkamraters prestationer.

Rösler: ”Jag känner Norrköping”

Några samtal med kompisarna från Stockholm lär det dock inte bli.

– Det är inte lönt att prata. De hoppas att vi ska förlora och jag hoppas att de förlorar.

Uwe Rösler är mycket nöjd över att Djurgården har just Norrköping kvar att möta.

– Norrköping kan hjälpa oss. Det är ett riktigt bra lag. Särskilt nu mot slutet av säsongen där de har fått starka resultat. De kan dessutom komma ifatt AIK också och är ett svårt lag att möta. Jag känner deras tränare, Jens Gustafsson. Så jag vet att Norrköping och deras tränare verkligen kommer vara motiverade, säger tränaren men medger också:

– Djurgården har ena handen på pokalen just nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM