Rivalernas stöd efter tragedin

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Rivalerna framför sina kondoleanser till Pep Guardiola, Liverpool-supportrarna hyllas och två klubbar slåss (återigen) om samma spelare.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SNACKIS

Pep Guardiolas mamma har avlidit till följd av coronaviruset. Manchester City meddelande den tragiska nyheten under måndagseftermiddagen, och många var snabba med att framföra sina kondoleanser till tränaren. Förutom många av de egna spelarna valde exempelvis även Marcus Rashford att visa sitt stöd på Twitter. Manchester United tillade att man var oerhört ”ledsna över beskedet”.

Guardiola befinner sig just nu i det hårt drabbade Spanien. För några veckor sedan valde han att donera omkring 10 miljoner kronor till sjukvården i Barcelona.

DAGENS INSIKT

”Supportrar har makt”, konstaterar Daily Mirror sedan Liverpool gjort en u-sväng och tagit tillbaka beslutet att permittera anställda. Anledningen är den massiva proteststorm som utbröt, där framför allt de egna fansen samt profiler som Jamie Carragher kritiserade ledningen. Detta fick VD:n Peter Moore att backa och medge att klubben ”har gjort fel och ber om ursäkt”. Daily Mirror frågar sig varför supportrar till exempelvis Tottenham inte har reagerat på samma sätt.

DAGENS SILLY

Både Manchester United och Chelsea för samtal med Boubakary Soumare, menar The Sun. Klubbarna tror att 20-åringen vore ett bra tillskott på deras respektive mittfält. ”Det finns en 5–6 klubbar som är riktigt intresserade av att värva honom”, säger presidenten Gerard Lopez.

DAGENS BEKYMMER

Premier League-spelare kan få endast två veckors vila mellan den nuvarande säsongen och nästa, skriver Daily Mail. Ett av de möjliga uppläggen som nämns kommer pågå från juni och fram till mitten av juli. Möjligheten att skjuta upp nästkommande säsong finns men klubbanställda har fått veta att den kan dra igång direkt.

DAGENS IKON

Radomir Antic har avlidit vid en ålder av 71 efter en längre tids sjukdom. Den serbiske försvararen spelade för Luton 1980–84. Som tränare var han dels förbundskapten för sitt hemland men är också den enda som har tränat Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid.

Publicerad:

LÄS VIDARE