Norske anfallaren: ”Vi förtjänade att vinna till 100 procent”

Ett kryss borta mot Sverige är väl inte fy skam?

Jo, det tyckte det norska spelarna – sett till deras insats åtminstone.

– Kommer svenskarna ut och säger att de var bättre idag så har de i varje fall rökt på, säger norske anfallaren Joshua King.

De norska spelarna kände att 1–1 borta mot Sverige under söndagen var ett resultat i underkant.

Det gick inte att ta miste på när de tog ton efter krysset på Friends arena.

Bournemouthanfallaren Joshua King kanske var tydligast av alla i den mixade zonen.

– Vi var bättre än Sverige igen. Vi förtjänade att vinna till 100 procent, säger King och fortsätter:

– Vi var det bättre laget nästan hela matchen. De hade 5–10 minuter när de var bättre. Kommer svenskarna ut och säger att de var bättre idag så har de i varje fall rökt på.

Lagerbäck: ”Ganska nöjd”

Det fanns dock saker Joshua King inte var lika belåten med. Enligt norska VG var anfallaren direkt efter matchen starkt kritisk till frekventa, missade kontringsmöjligheter och bolltapp från bortalaget.

Där fanns det i alla fall en svensk som inte höll med.

– Det kan inte säga. Vi tappar boll ett antal gånger. Han tappade också boll några gånger så vi ska nog titta oss själva i spegeln. Jag tycker inte att vi tappar boll så mycket, säger Norges förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Jag är ganska nöjd med vad vi presterade, det är egentligen ganska jämnt även om jag tycker att vi hade några lägen i slutet av första halvlek. Men jag kan inte klaga på resultatet. Jag är förhållandevis nöjd, förutom att vi återigen tappar två poäng.

”Vi som hade matchen”

Vad tyckte svenskarna om matchen då?

Kristoffer Olsson tyckte i alla fall inte att matchen var så one-sided som Kings utspel gav sken av.

– Vi ska vinna den här matchen. Vi kom inte upp i den nivå vi kan. De gjorde det svårt för oss centralt, vi kom till inlägg men där var vi inte tillräckligt vassa, säger Olsson.

– Det är klart att vi vill ha mer tryck på dom och skapa mer chanser, men de var vassa på kontringarna och det hade vi respekt för. Men det kändes ändå som att det var vi som hade matchen i andra halvlek, de spelade mycket långt och på kontring, säger Krasnodarmittfältaren.

”Allt var dåligt”

Sebastian Larsson är av liknande åsikt:

– Jag tycker ändå vi är det laget som försöker vinna matchen. Men vi kommer inte upp i vår högstanivå kollektivt. Någonstans kanske 1–1 var rättvist, säger Larsson.

Någon som däremot var långt i från lika ”positivt” inställd till den svenska insatsen var mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag vet inte vad vi gjorde där ute. Det var för dåligt av oss. Allt var dåligt i dag. Vi kom inte in i matchen. Därför förlorade vi två poäng, säger Manchester United-stjärnan.

Tabellen

Spanien+1418
Sverige+511
Rumänien+610
Norge+39
Malta-113
Färöarna-170
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN