Eredivisie

”Vill han verkligen nå hela vägen?”

Förre tränarens oro: Klarar inte hälften mot spelarna i Serie A

Av: 

Patrik Brenning

Sam Larsson
Sam Larsson

FOTBOLL

Heerenveens legendariske tränarprofil Foppe de Haan hyllar Sam Larsson som en spelare som kan nå den absoluta världseliten.

Frågan är bara om svensken själv vill.

– Om han gick till Serie A skulle han behöva två år för att nå deras fysiska nivå, säger de Haan till rijnmond.nl.

Sam Larsson var på söndagen tillbaka på sin gamla hemmaarena när svenskens Feyenoord bara fick 1–1 mot Heerenveen. Larsson stod själv för en blek insats, något som förre tränaren Foppe de Haans menar bekräftar hans gamla farhågor.

– Vill han verkligen nå hela vägen, frågar sig Heerenveen-profilen, som tränat klubben under tre olika sejourer, i en intervju med rijnmond.nl.

”Visade bild på resultaten”

De Haan hyllar Larssons teknik men berättar att han ville att 26-åringen skulle jobba mer på sin fysik redan under tiden i Heerenveen säsongen 2015–2016.

– Jag visade en bild på Fiorentinas restresultat för honom och Sam nådde inte ens upp till hälften av deras värden. Om han gick dit skulle han behöva två år för att bygga upp sig till den nivån. Han hade inte förmågan att pressa sig själv, men jag hoppas att han lyckas för i så fall skulle han bli en fantastisk spelare.

Foppe de Haan

Jämför med van Nistelrooy

För att försöka motivera svensken pekade Foppe de Haan på gamle skyttekungen Ruud van Nistelrooy som efter sitt år i Heerenveen 1997–1998 fortsatte till klubbar som Manchester United och Real Madrid.

– Han ville bli Europas bästa anfallare så vi lade upp en plan med tränarna och sedan följde han den. Det var helt otroligt egentligen. Ibland var han helt slut men bad ändå om att få spela på lördagen. Men han var tvungen att gå igenom det. Det är så du ökar din kvalité och kapacitet.

Sam Larsson lämnade Heerenveen för spel i Feyenoord 2017.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Landar i ett inbördeskrig

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Eredivisie

Sam Larsson

Feyenoord