”Sannolikheten att han spelar en match med IFK framöver är ganska liten”

Jordan Larsson på väg bort

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.

NORRKÖPING. Jordan Larsson har gjort succé i Norrköping och Expressen avslöjade tidigare i dag att han är på väg att säljas.

För Sportbladet berättar ordföranden Peter Hunt om situationen

– Sannolikheten att Jordan spelar en match med IFK framöver är ganska liten, säger Hunt.

Följ ämnen i artikeln

IFK Norrköping spelar i kväll Europa League-kval mot lettiska FK Liepaja, men en som inte kommer till spel är anfallaren Jordan Larsson, 22. Med sina elva på 16 matcher toppar han den allsvenska skytteligan. Expressen avslöjade tidigare i dag anledningen till att Larsson inte spelar är att han är nära att säljas. Enligt tidningen ska det handla om en rysk klubb.

Sportbladet träffade IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt på Östgötaporten bara några minuter innan avspark och då sa han så här om Larssons situation:

– Vi är i en förhandling och kan inte kommentera så mycket. Var det här landar får vi se. Vi var tvungna att gå ut att förklara i och med att han inte spelar nu. Vi får se var vi hamnar, säger Hunt.

”Man vet aldrig”

Nästa match för Norrköping är mot IFK Göteborg på söndag, men Hunt räknar inte med Larsson i truppen då.

– Jag törs inte ha en uppfattning men i och med att vi går ut och säger att han sannolikt säljs är sannolikheten att han spelar en match med IFK framöver ganska liten. Men man vet aldrig vad som kan hända. Det är läkarundersökningar och annat, säger Hunt.

Han har inte gjort någon läkarundersökning än?

– Nej, men det kommer väl här vilken dag som helst, säger Hunt.

Är klubbarna överens?

– Nja, det finns en del detaljer att diskutera.

Det låter som att ni är väldigt nära.

– Det vill jag inte säga. Men det känns som att vi har bra koll på läget, och vi får hoppas att affären går i lås, säger Hunt.

Vad skulle det betyda för er att tappa Larsson?

– Vi tappar en duktig spelare naturligtvis. Å andra sidan tror jag att fler kan steppa upp och kan komma fram. Vi har många duktiga spelare i truppen. Jag är inte orolig. Sedan får vi se om vi kanske kan få in någon till framöver, beroende på hur det ser ut, säger Hunt.

Känns det som att ni vill ersätta honom med någon utifrån?

– Nja, inte omedelbart. Vi har många forwardsalternativ. Men det klart, gör vi en hyggligt bra affär nu öppnas också möjligheterna att ta in någon, säger Hunt.

”All heder till alla”

Jordan Larsson kom till Norrköping 2018, men hans första säsong i klubben blev ingen supersuccé. Han gjorde ett mål på 25 allsvenska matcher, men i år har det lossnat för Larsson – som alltså toppar allsvenskans skyttliga. Hunt berömmer både Norrköpings ledarstab och Larsson själv efter 22-åringens succéår.

– De visar vår sportsliga lednings förmåga, att ringa in vad som behövs. Att jobba på de här frågorna, inte bara mentalt. Tittar ni på killen är han väl fem kilo lättare, och så mycket rappare. Det ger resultat. Det finns många skäl till det här. All heder till alla som tagit hand om Jordan, och inte minst han själv. Han har haft drivet att komma vidare, säger Hunt.

Under torsdagskvällen uppgav ryska Sport-Express att klubben det rör sig om är Spartak Moskva. Tidningen hävdar att övergångssumman landar på cirka fyra miljoner euro, omkring 42 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.