Poya Asbaghi förlänger med IFK Göteborg

avJonathan Nilsson

Publicerad:

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi förlänger med klubben.

Han har skrivit på ett nytt treårsavtal.

– Jag är stolt och glad över hur långt vi kommit och samtidig väldigt exalterad över vad som väntar framöver, säger Asbaghi.

Poya Asbaghi kom till IFK Göteborg 2018. Nu står det klart att han fortsätter i klubben ytterligare tre år som huvudtränare.

34-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2022.

– Jag kom hit med uppgiften att med förändrat spelsätt och med föryngring i truppen bygga ett Blåvitt som sakta men säkert börjat sin resa tillbaka mot toppen. Idag, ett och ett halvt år senare, är jag stolt och glad över hur långt vi kommit och samtidig väldigt exalterad över vad som väntar framöver, säger Poya Asbaghi till Blåvitts hemsida och fortsätter:

– Jag är fortfarande allsvenskans yngsta huvudtränare och med det sagt är det fortfarande oerhört viktigt att verka i en miljö där jag utvecklas minst lika mycket som min omgivning och därför kan jag inte vara på en bättre plats än Kamratgården och IFK Göteborg.

”Vi är väldigt nöjda”

Förra året slutade laget på elfte plats i allsvenskan. För tillfället ligger man på femte plats i tabellen.

Sportchef Kennet Andersson kommenterar förlängningen:

– På den korta tid jag varit här har jag upptäckt att långsiktighet är det svåraste att komma åt. Därför är det extra roligt att knyta upp Poya över tre nya år. Vi är väldigt nöjda med det han åstadkommit så här långt och vi är övertygade om Poyas kunskap är den optimala för att tillvarata klubbens filosofi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM