Bänkades i U23-laget – för en försening

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Patric Söderström/TT

FOTBOLL

Den svenske fotbollstalangen Benjamin Mbunga-Kimpioka, 19, blev plötsligt bänkad i en U23-match mot West Bromwich.

Anledningen?

– Låt oss bara säga att han har problem med att hålla tider, säger klubbens U23-tränare Elliott Dickman till Sunderland Echo.

– Träningen som Sunderland Echo syftar på är en enstaka träning i förrgår. Då kom han fem minuter försenad, svarar spelarens agent Martin Klette till Sportbladet.

Förra året gjorde Benjamin Mbunga-Kimpioka debut i det svenska U21-landslaget. Detta efter att ha fått chansen i Sunderlands A-lag i League One och dessutom levererat mål.

Efter det har det blivit desto mer knapert med speltid – då Kimpioka främst fått husera i klubbens U23-lag.

När ”The Black Cats” U23-gäng föll med 0–4 mot West Bromwich så var Kimpioka bänkad.

Och det var inte ett tränarval som hade fotbollsrelaterad grund.

– Låt oss bara säga att han har problem med att hålla tider, säger klubbens U23-tränare Elliott Dickman till Sunderland Echo när han får frågan om den svenske talangens status.

– Naturligtvis har vi viss disciplin i laget och hans tidhållande har inte varit fantastiskt. Det var en lärdom för honom i kväll, att han var sen till träning och därför fick vara en av avbytarna.

”Går riktigt bra för honom”

Spelarens agent, Martin Klette, svarar på kritiken mot talangen.

– Träningen som Sunderland Echo syftar på är en enstaka träning i förrgår. Då kom han fem minuter försenad. Det finns därmed inget som helst samband med att han sedan en månad tillbaka huvudsakligen tränar med Sunderlands U23-lag i stället för deras A-lag. Detta beror på att skadade A-lagsspelare nu har kommit tillbaka i träning, säger Klette till Sportbladet, och lägger till:

– Vad gäller Benjamins prestation i övrigt går det riktigt bra för honom och har gjort så en längre tid. Att han ej blivit uppflyttad permanent till A-laget har till stor del att göra med att han inte velat förlänga sitt utgående avtal med Sunderland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.