Trycker tröjor efter hånet mot Manchester United

Pontus Jansson gjorde en diskret – men uppmärksammad – gest mot Manchester United.

Svenskens tilltag blir nu förevigat på tröjor, nyckelringar och pins bland Brentfords supportrar.

”Jag vill ha 50 stycken”, skriver Jansson på Twitter.

Brentford förnedrade Manchester United i Premier Leagues andra omgång och såg till att motståndarnas mardrömsstart på säsongen var ett faktum.

Brentford vann med hela 4–0 på Gtech Community Stadium och lagkaptenen Pontus Jansson kunde passa på att njuta med publiken i slutet av matchen. Den svenske mittbacken har nu också uppmärksammats för en diskret gest – som supportrarna älskade.

Gesten till publiken

Under en situation där Pontus Jansson stod i Manchester Uniteds straffområde och väntade på en frispark sjöng supportrarna ”Pontus, Pontus, what’s the score?”, alltså ”Pontus, Pontus, vad står det?”.

Jansson, som stod och vilade händerna mot knäna, log när han hörde ramsan och en film från publiken visar hur han sedan diskret höll upp fyra fingrar på ena handen och samtidigt formade en nolla med tummen och pekfingret på den andra.

Janssons svar möttes av jubel från publiken och videon på gesten har spridits i sociala medier. Brentford-supportrar har också förevigat ögonblicket.

”Begränsat antal”

Twitter meddelar ett stort supporterkonto att det nu går att köpa nyckelringar, pins och tröjor där Jansson gör 4–0-gesten.

”Ett begränsat antal finns”, skriver kontot – som nästan direkt fick en beställning från Pontus Jansson själv.

”Jag vill ha 50 stycken”, skriver Jansson.

Brentford har inlett Premier League med fyra poäng på två matcher. Härnäst väntar nykomlingen Fulham på bortaplan.

Pontus Jansson argumenterar med Cristiano Ronaldo.
Pontus Jansson argumenterar med Cristiano Ronaldo.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.