Allsvenskan i fotboll

Radetinac: ”Tror MFF tappar”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

NORRKÖPING. Guldet är i MFF:s händer.

Men Haris Radetinac hoppas att Kalmar blir en mardröm för skåningarna.

– Jag tror fortfarande att Malmö kommer tappa, säger mittfältaren.

Det fortsätter svänga i tabelltoppen. Djurgårdens kryss borta mot Norrköping gör att Malmö FF leder allsvenskan med två omgångar kvar att spela, en poäng före stockholmarna. Bortaspelarna var nöjda med insatsen mot Peking men frustrerade över ineffektiviteten.

Haris Radetinac tror dock fortfarande att Djurgården har bra chanser till SM-guld.

– Vi behövde vinna för att ha det i egna händer. Men vi får en poäng och det är positivt. De är bara en poäng framför. Gör vi sådana här insatser som mot Norrköping i de två sista så har vi goda chanser.

”Tror fortfarande på det”

På frågan om han tror att MFF kommer tappa poäng i sina avslutningsmatcher, mot Kalmar och Halmstad, svarar Radetinac följande:

– Jag sa det tidigare. Jag tror inte att något lag går rent. Jag tror fortfarande att Malmö kommer tappa. Men vi måste fokusera på det vi kan påverka. Vi ska vinna våra två matcher. Varberg (som Djurgården möter i helgen) är inget dåligt lag och de har tagit poäng mot många bra lag.

Radetinac menar att det är störst chans att MFF går på en mina borta mot Kalmar.

– Vi har spelat där och Kalmar är bra på vad de gör. De är inne i ett stim och spelar bra fotboll. De kommer inte ha något att förlora.

”Kalmar spelar extremt bra fotboll”

Det låter som du fortfarande har ett stort hopp?

– Man måste ha hopp. Man vill ju vinna SM-guld. Vi ska ha tro och hopp på SM-guld fram till sista minuten i sista omgången. Vi tror på det hela vägen.

Magnus Eriksson är tydlig med att Malmö nu är guldfavoriter, men räknar också med att KFF blir en mycket svår bortamatch för de regerande mästarna.

– Vi fokuserar på det vi ska göra, eftersom det är det vi kan påverka. Men det är klart att den matchen är en match som är tuff. Mot ett Kalmar som spelar extremt bra fotboll. Det är något att bita i för Malmö. Men vårt fokus ligger på att själva vinna mot Varberg på söndag.

Thomas Lagerlöf var kluven efter matchen.

– Vi hade allt i egna händer för två timmar sedan. Nu är det Malmö som har allt i egna händer igen. Men fortsätter vi spela som i dag har vi goda chanser att ta många poäng av de sex som återstår.

Lagerlöf: ”Extra surt”

Stolt över insatsen, men irriterad över oförmågan att få in ett 2–0-mål på Norrköping i första halvleken.

– Det är extra surt. Det är tveeggat. Spelar du dåligt och får med dig en poäng kan du vara tacksam över det. Spelar du bra och bara får en poäng är du nöjd med spelet men besviken över poängskörden.

Djurgårdens tränare menar att laget borde utnyttjat Pekings alla bolltapp på ett bättre sätt i stället för att slarva bort de avgörande passningarna.

– Delvis handlar det såklart om individuell kvalitet på spelarna. Ute i Europa, i de stora ligorna, så missar inte spelarna sådana passningar på sista tredjedelen. Men det handlar också om läget i matcherna, som om du är trött eller så. Men ju högre kvalitet du håller desto oftare sätter du passningarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bohman: Djurgården dinglade SM-guldet framför ögonen på MFF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Djurgårdens IF Fotboll

Haris Radetinac