Avslöjar: Malmö FF vill värva Isak Jansson

Malmö FF siktar på att förstärka truppen i sommar. Enligt Sportbladets uppgifter är Kalmar FF:s Isak Jansson en spelare som MFF vill värva in. En första kontakt är tagen och samtal pågår.

– När det gäller spelare in har jag inga kommentarer , säger MFF:s sportchef Andreas Georgsson.

Följ ämnen i artikeln

Malmö FF vann sista matchen innan uppehållet då de avfärdade Degerfors på bortaplan med 2–0. Ola Toivonen blev stor matchvinnare med sina två mål och de nyblivna cupmästarna och regerande svenska mästarna är nu femma i allsvenskan med 18 poäng, fem poäng efter serieledande BK Häcken.

Samtidigt siktar MFF på att förstärka truppen i sommar och flera spelar väntas värvas in. Enligt Sportbladets uppgifter har MFF ställt in siktet på Kalmar FF:s offensive 20-åring Isak Jansson.

Vill värva in Kalmar-stjärna

U21-landslagsmannen Jansson är fri att förhandla med andra klubbar då hans kontrakt med Kalmar FF går ut i sommar och han kan därmed lämna klubben som bosmanspelare. KFF kommer därmed bara få utbildningsbidrag om Jansson lämnar. MFF får dock konkurrens av ett par utländska klubbar och KFF som även vill förlänga med spelaren. Men MFF ska vara mycket måna om att göra klart med Jansson i sommar och har tagit en första kontakt gällande en värvning och samtal pågår. Malmö FF:s sportchef Andreas Georgsson vill inte kommentera enskilda namn, men medger att klubben kan komma att förstärka truppen i sommar.

– Jag har sagt sedan länge att vi har en bra trupp och en bred trupp för att klara det hårda matchandet den här säsongen. Men sedan har vi fått en korsbandsskada på Adi Nalic och det gör att vi funderar lite och utvärderar om vi behöver ta in någon ersättare.

– Och då tittar vi först internt om vi kan ersätta honom, eller om det kan vara någon av de spelare som vi har ute på lån. Vi börjar alltid där. Tycker vi inte att någon där är redo så tittar vi externt och där är vi just nu och utvärderar och ser vad vi kan spetsa med, säger Georgsson.

Vi har uppgifter på att ni vill värva in Isak Jansson från Kalmar?

–Jag kommenterar aldrig namn när det gäller spelare eller rykten om spelare som är på väg in med respekt för deras arbetsgivare eller deras miljöer där de är.

– Det är inget jag går in på i detalj.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln