Glädjetårar när superstjärnan gjorde comeback – efter 20 månader

Lotta Schelin till höger och Ada Hegerberg.
Lotta Schelin till höger och Ada Hegerberg.

STOCKHOLM-GÖTEBORG. Lyons stjärna Ada Hegerberg är tillbaka efter sin långa skadefrånvaro.

Comebacken skedde mot Häcken och efter matchen grät norskan i vännen Lotta Schelins famn.

– Det har varit jäkla tufft för henne, säger Lotta Schelin.

På Bravida Arenas läktare satt Lotta Schelin, som tillbringat åtta säsonger i den franska klubben, se Lyon avfärda Häcken enkelt med 3–0.

Då fick hon även se sin förra lagkamrat, superstjärnan Ada Hegerberg göra sin efterlängtade comeback – efter 20 månaders skadehelvete. Hon har dragits med en knäskada men var nu redo för spel. Hon blev inbytt i 78:e matchminuten och fick motta applåder från publiken.

– Det var fint och jag är så glad för hennes skull. Det har varit jäkla tufft för henne, säger en känslosam Lotta Schelin.

Har ni haft kontakt under hennes skadetid?

– Ja, vi har haft kontakt och kollat av hur vi mår. Sen sågs vi under måndagen och då var det snack om att hon äntligen skulle få göra sin comeback.

”Kommer bara gå uppåt för henne”

Efter slutsignalen träffades Hegerberg och Schelin och mötet blev känslosamt för båda två. Vännerna och de föra detta lagkamraterna förenades i en lång kram och tårarna rann. Sen anslöt norskans familj och då kom ännu fler tårar.

– Nu kommer tårarna för mig också. Tänk dig, 20 månader med sådant helvete. Nu kommer det bara gå uppåt för henne, säger Lotta Schelin.

Vad sa du till henne?

– Jag sa att var jätteglad för hennes skull. Jag vet hur viktigt det var för henne.

”Hon har funderat på att avsluta sin karriär”

Lyons huvudtränare, Sonia Bompastor var väldigt stolt över Hegerbergs comeback.

– Det var mycket känslor för henne förstås. Hon har gått igenom en svår tid och mentalt har hon haft svackor. Men i kväll var vi som klubb glada för hennes skull, för lagets skull och för damfotbollens skull, säger hon och fortsätter:

– Vissa dagar har hon funderat på att avsluta sin karriär, du vet när du är spelare och gör det du älskar mest och ibland känner att det inte är möjligt att spela, hon har gått igenom sådana dagar. Hon har jobbat hårt och har haft ett stort stöd från klubben. Jag tror ingen kan känna det som hon känt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.