Johan Dahlin i tjafs efter matchen: ”Bättre ta det face to face”

Anders Christiansen ber supportarna om ursäkt

MALMÖ. Johan Dahlins misstag gav Mjällby segern.

Direkt efter matchen hamnade MFF-målvakten i tjafs med en supporter inför hundratals åskådare.

– Det var onödigt av mig att ge mig in i den diskussionen, säger Dahlin.

Johan Dahlin har räddat sitt Malmö FF många gånger genom åren.

Men den här kvällen var det hans misstag som gav Mjällby segern med 1–0.

Dahlin skulle stoppa ett vänsterinlägg vid första stolpen som hade touchat Anel Ahmedhodzic. Men han kolliderade lätt med stolpen, tappade bollen och Mjällbys Mamudu Moro kunde stöta in bollen i tomt mål.

– Jag försöker hålla den men borde bara puttat ut den. Det är dåligt av mig. Jag hoppar in i stolpen och tappar den in i banan och ut. Allt går åt helvete på en gång, säger Dahlin efteråt och tar på sig målet helt och hållet.

– Jag tänker inte stå och skylla på nånting annat än mig själv.

Ville ta det ”face to face”

På väg ut i spelargången efter slutsignalen stannade han upp när en supporter hängde över räcket på det övre etaget, påkallade målvaktens uppmärksamhet och sedan gav honom en svada ovett efter misstaget.

Dahlin stod och pekade och ropade att han skulle komma ner så att de kunde ta det utanför.

Hundratals åskådare och journalister blev vittna till tjafset.

– Jag tycker bara att det är onödigt att hålla på så. Det är bättre att säga det till mig ”face to face”. Jag gör så gott jag kan givetvis. Men så här är livet som fotbollsmålvakt, det är inte så långt mellan himmel och helvete, säger Dahlin.

– Men jag tycker det var överdrivet. Jag förstår att det är mycket känslor, men lite onödigt att ta ut dem på det sättet. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. I dag var det jag som dummade mig. Sen var det mycket tid att göra något bättre av det men det gjorde vi inte.

”Då får vi bara be om ursäkt”

Matchen var MFF:s första med ”fullt hus” på stadion sedan före pandemin.

Trots ordbråket njöt Dahlin av att ha supportrarna tillbaka.

– Det är klart! Ingen skugga över honom. Jag behöver inte ge mig in i diskussionen över huvud taget. Det var fantastiskt att ha alla tillbaka men jävligt tråkigt att inte kunna ge tillbaka det de förtjänar.

Lagkaptenen Anders Christiansen är inne på liknande tankegångar och ber till och med fansen om ursäkt.

– En antiklimax. Värsta besvikelsen. Nu står jag inte här och tycker synd om oss själva för det är vårt eget fel. Man har byggt upp och väntat på det här, väntat på trycket från läktarna. Och så levererar vi en sådan här prestation. Då får vi bara be om ursäkt, säger dansken.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.