Norrköpings sågning: ”Ska inte gräs vara grönt?”

Linus Wahlqvist kallar Friends Arenas gräs för ”katastrof”.

Efteråt visade han en bild för Sportbladet.

– Kolla här. Ska inte gräs vara grönt?

Själv tyckte han att IFK Norrköping varit det bästa laget i toppmatchen (förlust 0–1 efter mål av Nicolas Stefanelli). Å andra sidan vet Linus Wahlqvist hur svårt det är att komma tillbaka mot AIK om man ligger under.

– De är starka.

Samtidigt kan Wahlqvist peka ut det viktigaste skälet till att Norrköping inte kunde spräcka nollan. Högerbacken lägger skulden på Friends Arenas gräsmatta – evigt utskälld sedan 2013.

– Det är skillnad på gräs och konstgräs. Det är lättare att stänga matcher på gräs. Vi gör en bra match och är bättre än AIK, men de gör 1–0.

”Den är katastrof”

Hur var mattan?

– Det var det värsta jag spelat på som seniorspelare. Jag förstår inte hur landslaget kan spela här. Det är katastrof. Och den blir inte bättre, säger Wahlqvist och fortsätter:

– Så håller folk på med snacket om konstgräs vs gräs... jag fattar inte. Jag tror fan Friends till och med är sämre än tidigare.

Wahlqvist tar senare upp sin mobilkamera för att visa bilder han tagit på gräsmattan. Det ser mest ut som en märklig brun massa.

– Ska inte gräsplaner vara gröna?

”Jag står inte för det”

Även Jonathan Levi var besviken.

– Jag kan säga mycket. Känslomässigt är en sak och matchen är en sak. Men rent generellt är det ovanligt tungt. Det är piss faktiskt. Det är surt. Det är så man känner just nu, säger han och fortsätter:

– Vi kommer in hit och vet om att vi tyvärr är ett konstgräslag. Jag står inte för det över huvud taget. Men vi är ju det. Vi kommer hit och tänker att vi inte ska vara dumma.

Linus Wahlqvist visar upp bilden som han tog på Friends gräsmatta.
Linus Wahlqvist visar upp bilden som han tog på Friends gräsmatta.

Tippa din allsvenska vinnare här under

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.